EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / KEMERBURGAZ YİNE TEHLİKEDE
KEMERBURGAZ YİNE TEHLİKEDE

KEMERBURGAZ YİNE TEHLİKEDE

KEMERBURGAZ YİNE TEHLİKEDE

EVSEL ATIK ADI ALTINDA TEHLİKELİ KÜL DÖKECEKLER

İstanbul’un kuzeyi  Eyüpsultan’a bağlı Odayeri Katı Atık Bertaraf Tesisine Evsel Atık adı altında kimyasal maddelerin küllerini depolayarak toprağa gömecekler.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bölgede yaşayan insanlara anlatılması için gönderilen ekipler, Odayeri  mahallesinde muhtarlara konu ile alakalı görsel sunum yaptı.

Sunumu hem görsel, hem de süslü kelimelerle anlatan görevliler, kurulacak tesiste bölgenin insanlarını çalıştıracaklarını söylediler. Bunun üzerine söz alan Muhtarların ve mahalle sakinlerinin sorularına bile kaçamak cevap verdikleri gözlenirken, muhtarlar ve mahalle sakinlerinin tepkileri ise “ Yeter artık 1994 yılından beri çöp kokusunu biz çektik.  25 yıldır evimizin penceresini açamaz olduk, sesimizi çıkartmıyoruz diye şimdi de  başımıza kimyasal belasını getiremezsiniz, biz buna asla izin vermeyeceğiz”diyerek tepki gösterdiler.

2011 yılında Kemerburgaz’da benzer tesis kurulmuş, yine aynı şekilde süslü kelimelerle “Yeşil Enerji” adı altında faaliyet göstermişti. Bölge halkının kararlı mücadelesi sonucunda tesis kapatılmıştı. Fakat geride çok sayıda kanser vakaları bırakmıştı.

Flaş HABER Alaettin Arslan

 

http://eyupflashaber.com/

Başkan Dr. Mithat Bülent Özmen “Eyüpsultan’a ve Eyüpsultanlıya güzel işler yapacağız”

Başkan Dr. Mithat Bülent Özmen “Eyüpsultan’a ve Eyüpsultanlıya güzel işler yapacağız” Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. …

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER