EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / KEMER COUTRY DE ARBEDE

KEMER COUTRY DE ARBEDE

306 KONUT YAPILACAK

Eyüpsultan’a bağlı  Kemer country, Kemerköy sitesi içinde bulunan golf sahasının imara açılması nedeniyle site sakinlerinin itirazlarına rağmen  çevik kuvvet eşliğinde müdahalede bulunuldu.

Burası Eyüpsultan’a bağlı Göktürk mahallesi hemen yanıbaşında etrafı duvarla çevrili güvenlik bariyerle korunan üst gelir gurubunun ikamet ettiği özel site. Göktürk mahalle muhtarlığına bağlı olmasına rağmen ,Kemer Country, Kemerköy, adını kullanan site golf sahaları ve atlı spor gibi aktivitelerle  kendi içinde adeta bağımsız küçük Amerika görüntüsü veriyor. . Kimsenin izinsiz giremediği  gibi polis bile izinle girebiliyor.

CHP DESTEK VERDİ;

Zenginin yeşiline destek

Bu sitenin içinde yer alan imar planlarında yeşil alan olarak görünen golf sahaları bölge halkının yararlanamaması için etrafı duvarla çevrilmiş üstelik güvenlik bariyerleri konulmuştu. Son günlerde CHP Eyüpsultan örgütünün  “Göktürk yeşil alanları beton olmasın” afişleriyle kamuoyuna algı yapılması ise halkın tepkisiine neden oldu. Ellerinden alınan golf sahalarının Göktürk ismini kullanıp bölge halkının desteğini sağlamaktı. Halbuki Göktürk yeşil alanlar birer ikişer yok edilirken Göktürk halkının top sahası satılıp yıkılırken yerine beton binalar yapılırken site sakinleri ve CHP örgütünün sesi bile çıkmamıştı.

Site sakinlerine destek amaçlı   Eyüpsultan CHP İlçe başkanı ve yöneticilerinin de karşı durduğu Yeşilime dokunma diyerek site giriş kapılarında toplanan kalabalık  polislerin israrına yenik düştü. CHP Millet Vekili Gökhan Zeybek’ in de olaya müdahele etmesi esnasında kısa bir arbede yaşandı.  Olayda kısa sürede polis eşliğinde alana giren iş makineleri sitenin birçok yerinde aynı anda zemin bozma çalışmaları başlattılar.

306 KONUT YAPILACAK;

60 a yakın dava açılarak yeşil alanlarına inşaat sokmamaya çalışan kemer köy yönetiminin istinat mahkemesinde yürütmeyi durdurma kararını birden fazla kez almasına rağmen kaymakamlık tarafından yok sayılarak kolluk kuvvetleri eşliğinde işlem başlatıldı.

Demirören Holding, Ziraat Bankası’ndan aldığı 300 milyon dolar ve 1 milyar 118 milyon lira krediye karşılık Göktürk Mahallesi Kemer Köy’de, üzerinde golf sahalarının bulunduğu arazilerini ipotek ettirdi. İpotekten kısa bir süre sonra 4 Eylül 2018’de, araziler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eliyle imara açıldı. Bakanlığın hazırladığı imar planlarıyla alana ortalama 200 metrekare büyüklüğünde 306 konut yapılması sağlandı. Bu bölüm yaklaşık 26 futbol sahasına denk geliyordu. Bölgede yaşayanlar, bakanlığın kararına karşı 60’a yakın dava açtı. 2019’da mahkeme, planın iptal edilmesine karar verdi. Bakanlık ise planda bazı düzenlemeler yaparak tekrar askıya çıkardı. Bölge halkı, bu plana karşı da dava açtı. Bu sırada Demirören kredi borcunu ödemediği için söz konusu ipotekli araziler, Ziraat Bankası’na devredildi.

ZEYBEK; “YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI ALDIRDIK”

CHP Milletvekil Gökhan  Zeybek’in  konuşmasında da altını çizerek söylediği asıl mesele ise, öncelikle gün geçtikçe betonlaşan İstanbul manzarasına dur demek ve ayrıca yürütmeyi durdurma kararına rağmen bu bölgede yapılan çalışmaların hukuksuzca devam ettiriliyor olması. Gökhan Zeybek “yürütmeyi durdurma kararını bile hiçe sayıyorlar.

Alaettin Arslan EYÜP FLAŞ HABER

 

http://eyupflashaber.com/

Başkan Dr. Mithat Bülent Özmen “Eyüpsultan’a ve Eyüpsultanlıya güzel işler yapacağız”

Başkan Dr. Mithat Bülent Özmen “Eyüpsultan’a ve Eyüpsultanlıya güzel işler yapacağız” Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER