EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / İSTANBUL KUZEYİ DERELERDEN PİS SULAR AKIYOR

İSTANBUL KUZEYİ DERELERDEN PİS SULAR AKIYOR

 

İstanbul Kuzeyi Göktürk Deresinden Haliç’e pis su akıyor.

Eyüpsultan’a bağlı  Göktürk Bölgesinden geçen Anadere’in çevresinde  mevcut imara göre Göktürk Belediyesi bin zamanında İSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ile geliştirilen diyalog çerçevesinde Anadere güzergahından çöp toplama atık sularının da kuzey Haliç kolektörüne aktarılmasını kapsayan kemerburgaz’dan ,Cendere vadisinden,  Ayazağa,  Kağıthane üzerinden derenin ve çevrenin korunması sağlanmıştı.  Ancak Bu günlerde  virüs belasıyla uğraşılırken bir ihbar üzerine bu yazıyı haberi gündeme almak istedik.

Göktürk te Anadere üzerinde ne olduğu bilinmeyen kirli suların dereye aktığı  künklerden akan suyun bu kadar emek verilmiş dere ıslahına ters düşen bir duyarsız davranışa  ne demeli ?

Şimdi gelelim işin gereğine;  Eyüpsultan  sınırlarında bulunan kömür ocaklarının hafriyatla doldurulmasıyla İstanbul Havaalanın çevresinde bulunan göletlerin kurumasıdan  sonra bölgede bulunan tüm canlılar susuz kalarak güneye göç etmiş ve orman olan çevrede korunmaya çalışırken yalnızca su bulabilecekleri Göktürk ve Cendere deresinin  sağlıklı kalmasını hatırlatmak isteriz.

AYRICA;  Adı geçen  dere çevrelerinde hayvan besi çileği, sebze üretim işi, zirai faaliyetler bulunmaktadır. Canlıların zehirlenmesine sebep olan  ihtimaline karşı kanalizasyona bağlama yerine kolaycılığa kaçmışlardır.  Virüs belâsına fırsat verilmemesi açısından iSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ , EYÜP SULTAN Belediye Başkanlığı Nezdinde olumsuzlukların giderilmesi gerektiğini hatırlatmayı bir borç bilerek bu konuyu haberleştirip yetkilileri uyarıyoruz.

Eyüp Flaş Haber Alaettin Arslan.

http://eyupflashaber.com/

Başkan Dr. Mithat Bülent Özmen “Eyüpsultan’a ve Eyüpsultanlıya güzel işler yapacağız”

Başkan Dr. Mithat Bülent Özmen “Eyüpsultan’a ve Eyüpsultanlıya güzel işler yapacağız” Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. …

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER