EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Genel / İSTANBUL Eyüpsultan da kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için hayvanseverler tarafından boş arazilere mama bırakıldı.

İSTANBUL Eyüpsultan da kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için hayvanseverler tarafından boş arazilere mama bırakıldı.

 

İSTANBUL Eyüpsultan da  kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için hayvanseverler tarafından boş arazilere mama bırakıldı.

İSTANBUL’da kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için hayvanseverler tarafından boş arazilere mama bırakıldı.

Zorlu kış şartlarında sokak hayvanlarının beslenmesi için harekete geçen hayvanseverler, Eyüpsultan Pirinççi ve Odayeri mahallelerinde boş arazilere kuru mama bıraktı. Hayvanseverler, Pirinççi Mahallesi’nde boş bir arazide buldukları yaralı köpeği tedavi ettirmek için veterinere götüdü.

“KIŞ ŞARTLARINDA MAMALARI BOZULMASIN DİYE KULÜBE YAPTIRDIK”

Hayvansever Burcu Yüksel, kış günlerinde mamalarının bozulmaması için kulübeler yaptıklarını belirterek, “Onların bizden başka kimsesi yok. Bu nedenle bizlere ihtiyaçları var. Onları beslemeden rahat rahat uyuyamıyoruz. Biz olduğumuz zaman aç kalmıyorlar. Kış şartlarında mamaları bozulmasın diye buralara kulübeler yaptırdık. Ormanlarda 300’den fazla hayvana bakıyoruz”dedi.

“EVLATLAR KAR ALTINDA KALDIĞI ZAMAN ÖLÜRLER”

Hayvansever Tugay Obukan, kışın köpeklerin kar altında kalarak ölmemeleri için yaptıklarını anlatarak, “Eğer bu yaptığımız kulübeler olmazsa hasta olan evlatlar kar altında kaldığı zaman ölürler. Köpeklerin kan değerleri çok düşük oluyor. Bu nedenle çok çabuk hasta olabiliyorlar. Onların dili yok, anlatamıyorlar. Biz onların dili oluyoruz. Onlara mama getiriyoruz. Bizim gibi hayvanseverler de var keşke herkes duyarlı olsa herkes evine bir hayvan alsa sokakta hayvan kalmaz” diye konuştu.

‘BUGÜN 200’DEN FAZLA HAYVANIN KARNINI DOYURDUK’

Hayvansever Mustafa Kaygusuz, soğuk nedeniyle beslemeye devam edeceklerini belirterek, “Bizler üşüdüğümüzde evimize sığınabiliyoruz, sobamızı yakabiliyoruz ama hayvanların maalesef öyle bir imkanı yok. Hem soğukla mücadele ediyorlar, hem de açlar. Gelip mama veriyoruz, iki noktada yaklaşık 200 üzerinde hayvanın karnını doyurduk. Şu an kar yok ama sabaha karşı bu bölgelerde kar yağmıştı. Şu an aşırı bir soğuk var bu sebeple beslemelere devam edeceğiz” dedi.

 

 

http://eyupflashaber.com/

CHP EYÜPSULTAN BELEDİYESİ İLK MECLİS TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

  EYÜP FLAŞ HABER, ALAETTİN ARSLAN; Eyüpsultan’da yeni dönemin ilk meclisi toplandı 31 Mart’ta gerçekleştirilen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER