EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Genel / GÜVENLİKTEN GİRİŞ YAPARAK SİTEYİ SOYDULAR

GÜVENLİKTEN GİRİŞ YAPARAK SİTEYİ SOYDULAR

GÜVENLİKTEN GİRİŞ YAPARAK SİTEYİ SOYDULAR

HIRSIZLAR GÜVENLİK LE KORUNAN SİTEYİ SOYDULAR

Eyüp’e bağlı Göktürk Aytek Evleri  Sitesine güvenlik noktasından aracıyla  kolayca girerek  daireyi soyan hırsızlar yine aynı güvenlik noktasından çıkıp gittiler.

Son günlerde özellikle Göktürk’te yaşanan soygun ve hırsızlık olayları güvenlik  olmasına rağmen adeta soru işaretleri bırakıyor.

07.12.2017 tarihinde saat 19:56 ile 20:53 saatleri arasında sitemizde iki dairede hırsızlık olayı yaşanmıştır.

Emniyet ekipleri ile beraber yapılan kamera kayıtlarının incelenmesi , Site Yönetim Kurulu direktifi ile YKS Tesis Yönetim Hizmetleri AŞ tarafından kurulan olay inceleme heyeti tarafından yapılan tahkikat neticesinde hırsızların Nissan  Beyaz Qashqai araçla saat 19:56’ta site ana giriş kapısından bir site sakininin aracını çok yakın takiple güvenlik görevlisinin  ihmali nedeni ile içeriye girdiği tespit edilmiştir.

Hırsızlar o saatlerde ışıkları yanmayan iki dairenin önce kapı zillerini çalıp içeride kimsenin olmadığını teyit ettikten sonra her iki bahçe katı dairenin birinin mutfak tarafındaki diğerinin salon tarafındaki sürgülü kapıları metal bir cisimle zorlayarak içeriye girdikleri tahmin edilmektedir. Yapılan tespit neticesinde içine girilen iki daireden birinde maddi kayıp meydana gelmiştir. Emniyet Ekiplerinin yaptığı olay yeri incelemesi sonucunda paylaşılan bilgiler ışığında hırsızların  eldiven kullandığı bilgisine ulaşılmıştır. Hırsızlar saat 20:53’de aynı araçla siteden çıkmışlardır.

Hırsızların içeride bulunduğu saatte bir site sakinimizin şüphesi ve müteakiben site güvenlik noktasını “site içerisinde yabancı ve şüpheli şahıslar bulunmaktadır” ihbarı üzerine, devriye güvenlik görevlisinin bahse konu bölgenin kontrolünü sağladığı ancak tarif edilen kişileri tespit edemediği kamera kayıtlarından teyit edilmiştir. O esnada hırsızların dairede olduğu değerlendirilmektedir.

Olaya yönelik emniyet ekiplerinin adli-kolluk soruşturması ve YKS Tesis Yönetim Hizmetleri AŞ’nin idari araştırma ve değerlendirmesi tamamlanmış, olay esnasında görev mahalinde bulunan personelin idari savunmaları alınmış, emniyet ekiplerinin ifade alma süreçleri tamamlanmıştır.

Flaş Haber Alaettin Arslan

 

 

http://eyupflashaber.com/

İMİDER BAŞKANI İRFAN TUTACAK’TAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Merkezi Eyüpsultan’da bulunan İstanbul Müteahhit ve İş İnsanları Derneği (İMİDER) Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Tutacak, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER