EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / GÜRSEL TEKİN ADEF BAŞKANI SAİM DİKEN’İ ZİYARET ETTİ

GÜRSEL TEKİN ADEF BAŞKANI SAİM DİKEN’İ ZİYARET ETTİ

CHP İBB Başkanı Aday adayı Gürsel Tekin ; Eyüp de ADEF Genel Merkezinde Genel Başkan Saim Diken İle buluştu.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ; ADEF-Amasya Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Saim Diken ve Federasyona bağlı 84 dernek temsilcileri ile ADEF Genel Merkezinde bir araya geldi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in ADEF Genel merkezi ziyaretine, CHP Eyüp İlçe Başkanı Sinan Akçiçek ve CHP Eyüp İlçe Başkan Yardımcısı Bayram Çelik de eşlik etti.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekinin ADEF Genel Merkezi ziyaretini ,Ulusal Basından Halk TV, Yurt Gazetesi- Süleyman Kılıç ,Gerçek Gündem ve Eyüp Yerel Basınından Haber Etkin- Ramazan Yiğit, Flaş Haber -Abdullah Ağırkan, Medya Haliç gazeteleri de izledi.

ADEF-Amasya Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Saim Diken ,CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve Eyüp İlçe Başkanı Sinan Akçiçek’i kapıda karşıladı Amasya geleneklerinde ki sıcaklık ile misafir perverliğini gösterdi.

‘’Dur durak yok 24 saat çalışıyor’’

Kamuoyunda CHP İstanbul Büyükşehir Aday adayları arasında geçen Gürsel Tekin’in oldukça iddialı olduğunu gösteren çalışmaları ile her gün İstanbul’un farklı bölgelerinde ( STK) Sivil Toplum Kuruluşları ve temsilcileri ile bir araya gelerek düşüncelerini paylaşıyor.

Bünyesinde Amasya İline ait 84 Köy 4 ilçe derneği bulunan ADEF- Amasya Dernekler Federasyonu Genel Merkezini 06-09-2018 Perşembe günü saat 19.00 da ziyaret ederek Genel Başkan Saim Diken ve Federasyona bağlı 88 dernek yöneticileri ile bir araya geldi. Düşüncelerini Paylaştı.

‘’Toplantı Öncesi Yerel Basınla sohbet etti’’

Haber Etkin Gazetesinden Ramazan Yiğit, Flaş Haber Gazetesinden Abdullah Ağırkan’nın sorularını cevapladı.

Haber Etkin ;Ramazan Yiğit

Sayın Başkan ne olacak istanbul’un hali, İstanbul hakkındaki düşüncelerinizi anlatır mısınız ?

İBB Aday adayı Gürsel Tekin ;

İstanbul’un çok ciddi sorunları var,demişler deveye boynun neden eğri demiş nerem düzgün ki.

Alt yapı sorunu, Planlama sorunu,Ulaşım sorunu,Güvenlik sorunu başta olmak üzere onlarcasını sıralayabilirim. İstanbul tarihin de hiç olmadığı kadar sorunlu,sıkıntılı bir döneme girdi.
Tabiki geçmişteki olumsuzlukları ,sorunları gazete ve TV’lerden izliyorduk hepimiz görme sansımız oluyordu. Şimdi buna yasakta gelince,sorunu sorun gibi anlatmaz isek sorun olmaktan çıkıyor.
Sadece istanbul da İstanbul’un sorunlarını özetleme açısından söyleyecek olur isek 2017 yılın da 583 bin hane su faturasını ödememiştir.

Doğal gazdan geçtik diyelim yoksul vatandaşlar için lüks sayabilir yönetenler. Düşünün ama bir şehirde 583 bin hane su faturasını ödeyemiyor ise sorun varmı yokmu sorusuna verilebilecek en iyi cevap budur işte.

Taktir edersiniz ki insan oğlu bu iki şey ile yaşıyor. Hava ve su.

Havayı söylemeye gerek varmı bilmiyorum, şehirler arasında en fazla solunum hastalığına sahip İstanbul.

Saatlerce sorunları anlatabilirim ama biz Ankaradan İstanbula geldiğimiz de daha önce İstanbul İl Başkanılığı yapmam ve sayın Genel Başkanımızın adaylık kampanyası dahil olmak üzere, İstanbul ile ilgili bir siyasetçiyim.

Dört yıldır çok ciddi bir kadromuz var,adeta doktora yapar gibi alt yapıdan üst yapıya,planlamasından güvenliğine kadar herşeyi pilanlamış vaziyetteyiz.

‘’BİZ VARIZ HAZIRIZ’’

İnşallah Partimiz CHP bizi görevlendiği zaman İstanbul’un bütün sorunlarını kısa süre içinde çözecek güçte ve irade deyiz.

‘’İSTANBUL’UN BİR DEPREM SORUNU VAR Kİ’’

İstanbul’un bazı sorunları belki ötelenebilinir ama deprem sorunu var ki ; Allah göstermesin deprem olur ise yaratacağı hasar sadece İstanbul değil Türkiye altında kalabilir. Bu sorunu hızlı bir şekil de iktidarı ile muhalefeti ile herkesin iş birliği yaparak en azından mevcut yapı stoklarının yenilenebilmesi için bir devlet desteğine ihtiyaç var. 1999 da ki iktidar DSP,MHP,ANAP gerçekten çok hızlı bir şekil de yasalar çıkardılar. Bunun bir tanesi de İstanbul da buna Eyüp İlçesi de dahildir.

İstanbul da kamuya ait yerlerin bir kısmını planlama yaptıktan sonra belki satışa çıkarıp havuz oluşturarak bir kısmını da kentsel yaşamda deprem dönüşümün de kullanılmak üzere ayrılmış idi ama ne yazık ki sağa sola peşkeş çekildi şu anda deprem dönüşümü için ayrılan hiçbir yer yok Allah göstermesin yarın bir deprem olsa vatandaşlarımızın sığınacakları bir yer var o da mezarlık alanları.
Onun dışın da vatandaşın sığınacağı yeşil alan bile kalmadı dedi.

Flaş Haber Abdullah Ağırkan ;

AKP’li Belediyeler çeşitli çalışmalar yapıyorlar fakat ciddi bir mağduriyet var konu hakkında ki düşünceniz nedir ?
Çok Kolay.

Hiç öyle uzun uzadıya anlatmaya gerek yok İstanbul da 81 vilayet yaşıyor. 81 İlimiz var Türkiye de.

Bu kentsel dönüşüm meselesin de neden Eşkişehir de sorun yok. Niye Aydın da İnsanlar mağdur olmuyor. Niye insanlar

Muğla da,İzmir de mağdur olmuyor da İstanbul , Ankara da madur oluyor.

Aynı yasa,aynı Hukuk ,aynı yasalar ile yönetilen Belediyeler sistem aynı.

Şu an da İstanbul da yüz bin vatandaşımız dolandırılmış resmen kimileri çadır da yaşıyorlar kimilerinin iyi kötü kafalarını sokacaklarını yuvaları vardı şu anda yuvaları yok .

Milyon kere anlattık kardeşim ne olur yapmayın .

İnsanların yuvasıdır,aman ha yerin de dönüşüm yapalım.

‘’Proje Dediler’’


Fikir tepe Eğitim Mahallesin de Dumlupınar da dram yaşanıyor.

strong>Esenyurta 27 bin vatandaşımız parasını ödemiş orta da konut yok,firma yok.

‘’Sulukule ‘’

Eski ismi Sultan Mahallesi Osmanlı dönemin de sultanların gidip eğlendikleri yer.
Gariban bizim Roman vatandaşlarımız anlamaz ranttan 200 yılı aşkın burada yaşıyorlar buradaki imalattan faydalanamamışlardır.

Aslın da anadoludan gelen insanlar gibi özel mülkiyet şeyleri olsa müthiş zengin olurlardı çünkü İstanbul da 250 yıl önce sadece onlar vardı orada yaşayan. Onlar sürgüne tabi tutuldu halleri perişan.

Abdullah Ağırkan ;

Özellikle 15 Temmuz sonrası İstanbul Hastal bölgesi tasfiye edilerek çeşitli kamu alanları yerinin imara açılması var fakat ranta açılacağı için bölge insanları çok rahatsız. Özellikle Kemerburgaz bölgesin de 2 B arazileri vesaire çok rahatsız vatandaşlar?

Haber Etkin Ramazan Yiğit ;

Şu sorumu ekleyebilirmiyim sayın Başkan ; Özellikle 3 Havalimanı’nın Yapılması ile birlikte Hastal kışlası imara ve ranta açılacak ama en vahim olanı Kemerburgaz ve çevredeki ormanların ranta ve imara açılması İstanbul’un nefesi kesilecek en vahim olanı da bu değil mi?

Gürsel Tekin ;

‘’Öncelikle Şehirler İnsan Gibidir.’’

Bir şehri düşünün yağmur yağıyor.

Açın bakın haber sitelerine önlem alın. Bu ne demek kardeşim ya yağmur zaten geliyor yani Cenabı Allah bize İstanbul için özel yağmurmu tahsis ediyor ki. Önlem alın deniliyor. Ne diyor metroloji Balkanlardan gelen yağmur, bu ne demek Dünyada ki diğer şehirleri dolaşarak bize geliyor. Diğer şehirleri sel basmıyor da İstanbul Ankara’yı neden sel basıyor.

Eyüp’ün en eskisi kim içiniz de, biz aynı zaman da köylü çocuklarıyız yaşadığımız yerler de köylerimiz de dereler vardır. Bunları hiç birimizin annesi babası para ödeyerek yapmadılar.

‘’Doğa Kendi Mecrasını Yarattı’’

İstanbul da 800 dere vardı bu derelerin görevi yağmur yağdığında mecrasına yetiştirmekti yağan yağmuru.

‘’Hani derler ya atalarımız su akar mecrasını bulur diye’’

Hani mecra nerede kapattık,mecra nerede ona buna konut residans yapsın diye peşkeş çekilmiş.
Öyle olun ca yağmur nereye gelecek toprak var ise toprağa dere var ise dereye.
‘’Toprak Yok Dere de’’
Topraksız şehir olurmu istanbul’u sizler de bilirsiniz dilimiz de tüy bitti yapmayın etmeyin dedik,harita ile açıkladık dinlemediler.
‘’En son Recep Tayip Erdoğan dediki biz İstanbul’a ihanet ettik’’ dedi.

Bizde dedikki kardeşim zararrın neresinden dönersen kardır misali bir kanun teklifi hazırladık verdik bundan sonraki süreçte kamu arazileri Bakanlık arazileri, askeri alanlar buna Eyüp de dahil olmak üzere bu alanları kamu hizmetine verelim yapılaşmaya izin vermeyelim olmadı.

Sözümü şu cümleler ile bitiriyorum 2011 yılın da bir rant haritası açıkladım rant haritasının için de bütün firmaları yazmış idim. O firmaların %70 i iflas etti battı bir tanesi özellikle aymama deresinin patlamasından sorumlu olan onların mallarına da FETÖCÜ oldukları için el kondu.

İlahi adalet bir gün geliyor hepsini ellerinden alıyor diyerek sözlerini noktaladı.

CHP İstanbul Milletvekili ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Aday adayları arasında adı gecen Gürsel Tekin’in ziyareti sırasın da Saim Diken açılış konuşması yaparak ADEF –Amasya Dernekleri Federasyonu faaliyetleri ve İstanbul da yaşayan Amasyalılar hakkında bilgi verdi.

Saim Diken Konuşmasın da;

Sevgili Milletvekilim, Sevgili İlçe Başkanım bizleri ziyaret ederek büyük onur verdiniz. İstanbul da yaşayan Amasyalıların Üst Kuruluşu olan ADEF Amasya Dernekler Federasyonumuza hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Sizleri

Amasya ilimizin sıcak hoşgörülü misafir perverliği ile selamlıyorum Federasyonumuza hoş geldiniz dedi.

Sevgili Milletvekilim sevgili İlçe Başkanım bizler İstanbul da yaşayan Amasyalılar olarak İstanbul da yaşayan 81 İl için de 19 sırada bulunuyoruz, İstanbul da yaklaşık 350.000 Amasyalı seçmen ile oldukça büyük bir öneme sahiptir. Yine ADEF Amasya Dernekler Federasyonumuz da kayıtlı 84 köy derneği 4 İlçe derneği olarak örgütlü ciddi bir yapıya sahibiz.

Bizler Amasyalılar olarak bu güne kadar olduğu gibi ülkemize hizmet ettiğimiz gibi yaşadığımız şehirlere de hizmette bulunmak istiyoruz . Hizmete talibiz. Burada bu gün sizi Amasyalıların temsilcisi ADEF –Genel Başkanı olarak karşılıyorum.

Değerli ADEF- Amasya Dernekleri Federasyonumuzun bileşenleri Dernek temsilcileri ve yönetim kurulu üyelerim Sevgili Milletvekilim Gürsel Tekin ve Sevgili İlçe Başkanımız Sinan Akçiçek Türkiye’mizi ve İstanbul’u bizler ile konuşmak ve tanışmak üzere ziyaretimiz de bulundular. Aklınızda bulunan tüm sorunlara burada yanıt bulabilirsiniz sorularınızı sorabilirsiniz dedi

Sevgili Milletvekilim, Sevgili İlçe Başkanım ben sözü daha fazla uzatmak istemiyorum sizleri kısa öz olarak bilgilendirmek istedim saygılar sunarım dedi.

ADEF – Amasya Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Saim Diken de yaklaşık 4 yıldır yapmış olduğu başarılı çalışmalar ile Eyüp kamuoyunun da adından sıkça söz ettiriyor.

Saim Diken çalışmaları esnasın da Eyüp iyi yönetilmiyor, kaynakları verimli kullanıldığın da Eyüp’ün çözülmeyecek sorunu yok açıklamalarında bulunmuş ve iddiasını ortaya koymuştu.

Uzun zamandır, Eyüp de çalmadık kapı bırakmayan, Mahalle Muhtarları ve (STK) Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaret ederek Eyüp ilçesinin sorunlarını Eyüp de yaşayan halktan dinleyen ve çözüm projelerini hazırlayan Saim Diken AKP ile olan farkı kapatarak % 59 üzerin de oy ile seçimleri kazanacağını çalışmaları esnasın da çeşitli kez dile getirmişti.

Yardım severliği ile bilinen Saim Diken, Çevre sorunları başta olmak üzere tüm sorunlar ile ilgili düşüncelerini yapmış olduğu etkinlik ve açıklamalar ile çeşitli kez dile getirerek Eyüp Halkıyla paylaşımlarda bulundu.

2019 Mart yerel seçimlerinde ADEF Genel Başkanı Saim Diken CHP’den Eyüp Belediye Başkanlığına Aday adayı olacak.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in ADEF ziyareti sırasın da söz alan ADEF ve 88 Dernek temsilcileri siyasi görüş farkı gözetmeden ADEF Genel Başkanı Saim Diken’in Eyüp Belediye Başkan Aday adaylığını desteklediklerini sonuna kadar yanın da olduklarını beyan ettiler.

CHP İstanbul Milletvekili ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayı Gürsel Tekin Konuşmasın da;

Değerli Amasyalı hemşerilerim ADEF- Amasya Dernekler Federasyonunun Sevgili Genel Başkanı Saim Diken ve yönetim kurulu arkadaşları, ADEF’e bağlı dernek Başkanları ve yöneticileri, bu güzel misafir perverliğiniz için Partim,
CHP’si ve sahsım adına sonsuz teşekkür ederim merhaba dedi.

Ülkemizin ve CHP’mizin Kurucu lideri Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ‘e Amasya Kongresin de ev sahipliği yapmış Şehzadeler Şehri,Ferhat ile Şirinin büyük aşklarına tanıklık etmiş, Amasya İlimizin güzel yürekli insanları hepinizi sevgiyle muhabbetle selamlıyorum dedi.

Sevgili Amasyalılar hepimizin bildiği gibi ülkemiz önemli bir dönemeçten geçiyor ve ülkemiz maalesef kötü yönetiliyor. Gün birlik olma günü ve bu kötü gidişata hep birlikte dur demeliyiz.

Bu gün Ülkemizi yöneten anlayış geçtiğimiz günlerde çıktı açıklama yaptı İstanbul’a ihanet ettik dedi . Bizde eyvallah bunu kabul etmeleri de güzel bir şey dedik fakat gel gelelim ki geçen süre için de değişen hiç bir şey olmadı İstanbul ranta kurban edilmeye ve ihanete devam ediliyor.

Bu böyle gitmez. Böyle giderse İstanbul da neredeyse nefes bile alacağımız alan kalmayacak çün kü Deprem alanlarını ve yeşil alanları ranta açmaya devam ediyorlar dedi.
Önümüz de kısa bir süre sonra yerel seçimlere gideceğiz bu seçim hem ülkemiz hem de İstanbul için önem teşkil etmektedir.

Biz doktora yapar gibi dersimizi çalıştık İstanbul’u iyi biliyoruz. Sorunlarını da iyi biliyoruz. Çözümlerini de.
Allahın İzni ile İstanbullu Vatandaşlarımızın da tercihi ile 2019 Mart yerel seçimlerini CHP olarak kazanacağız ve tüm sorunlarını çözeceğiz dedi.

Toplantı sonrası ADEF- Genel Başkanı Saim Diken, CHP İstanbul Milletvekili ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Aday adayı Gürsel Tekin’e Fahri Hemşerilik plaket verdi.

Gürsel Tekin fahri hemşerilik plaketini onurla taşıyacağını belirtip teşekkür ederek Toplantı son buldu.

http://eyupflashaber.com/

Başkan Dr. Mithat Bülent Özmen “Eyüpsultan’a ve Eyüpsultanlıya güzel işler yapacağız”

Başkan Dr. Mithat Bülent Özmen “Eyüpsultan’a ve Eyüpsultanlıya güzel işler yapacağız” Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. …

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER