EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / Abdullah Ağırkan / GÜR BİR SELLE İSTANBUL’U ARINDIRMAK : Abdullah AĞIRKAN Yazdı

GÜR BİR SELLE İSTANBUL’U ARINDIRMAK : Abdullah AĞIRKAN Yazdı

 

İstanbul 4. yüzyıldan 20. yüzyıla kadar yaklaşık on altı yüzyıl boyunca dünyanın en önemli ve en büyük metropolleri arasında bulunmuş bir şehirdir. Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarının buluştuğu geniş bir bölgenin tartışmasız tek hakimi olmuş ve bu süreç içerisinde dünya tarihini önemli derecede etkilemeyi başarmıştır.

Istanbul bin altı yüz yıl boyunca, 330’dan 1922’ye kadar bulunan dönemde; Roma İmparatorluğu (330-395), Bizans İmparatorluğu (395-1204, 1261-1453), Latin İmparatorluğu (1204-1261) ve Osmanlı İmparatorluğu (1453-1922) olmak üzere 4 farklı imparatorluğa başkentlik yapmış bir şehir.

1923’de Ankara’nın başkent olmasıyla birlikte köklü başkentlik özelliğini kaybeden İstanbul, 4. yüzyıldan 18. yüzyıla kadar on dört yüzyıl boyunca koruduğu her alanda etkin bir ‘dünya şehri’ olma özelliğini Türkiye Cumhuriyet’inin kuruluşundan sonra cumhuriyet tarihi ile birlikte tekrar eski özelliğini kazanmaya başlamış, günümüzde Avrupa ve Orta Doğu’nun en önemli merkezleri arasında kendine yer bulmuştur.

Günümüzde İstanbul trafik, yerleşim alanı sorunu, çarpık kentleşme, arazi parselleme ve ucu bucağı bulunmayan bir keşmekeşlik abidesidir. Kent kültürüne yabancı gökdelenler, biçimsiz yapılarla daha da derinleşen sorunların önemli ölçüde sorumlusu –Mimarı AKP ve geleneğinin 25 yıllık sonucudur mevcut tablo.

Ranta kurban edilen İstanbullun yeniden dizayn edilmesi ve bu düzenlemenin biricik kaynağının merkezinde zihniyet değişimi olmalıdır. AKP ve Rantçılarına kurban edilen nadide şehir ancak yeni bir ekip eski görkemine kavuşturabilir.

Bu ekip yetkin bir kadro ve güncel gerçekleri kavrayan , haramzade geleneği yıkacak  kadroların bütününü temsil etmelidir. Saltanatları yıkan ve cumhuriyetin faziletlerini kavramış, tüm kesimlere hizmet eden yetkin kadrolar…

Kolları sıvamış bir umudu temsil eden gür bir sel gibi tekrardan İstanbul’u haramzadelerden kurtaracak kadrolar… Sokak sokak dolaşıyor.

CHP’li olmanın hakka ve halka hizmetkarlık olduğunu bilen ve İl başkanlığında bunu hakkıyla yapan ve bire bir şahit olma, yanında olmuşluğumuzla gurur duyula bilinir seçkin  kadrolar İstanbul’u haramzadelerden kurtarmak için kolları sıvadılar…

Edip Akbayram’ın dediği gibi…

Haramilerin saltanatını yıkacağız

Bekle o günler gelsin gelsin İstanbul

Sen bize layıksın bizde sana

İstanbul

http://eyupflashaber.com/

Başkan Dr. Mithat Bülent Özmen “Eyüpsultan’a ve Eyüpsultanlıya güzel işler yapacağız”

Başkan Dr. Mithat Bülent Özmen “Eyüpsultan’a ve Eyüpsultanlıya güzel işler yapacağız” Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER