EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Genel / GÖKTÜRK OKULUN ADI BELLİ OLDU

GÖKTÜRK OKULUN ADI BELLİ OLDU


http://eyupflashaber.com/index.php/2017/02/18/musa-kilic-turgut-ozal-ismini-silip-ferit-mericten-yazmak-haddinizemi/Göktürk Turgut Özal Ortaokulunun adı belli oldu. “Turgut Özal Ortaokulu ve Ferit Meriçten Spor Salonu” olarak anlaşıldı.

Eyüp’e bağlı Göktürk Turgut Özal Ortaokulu ismini taşıyan Devlet okulu, işadamı Ferit Meriçten tarafından yıkılarak yenilenmesi için inşasına başlanmış ve okulun isminin değiştirilmesi tartışmalara yol açmıştı.

Temel atma töreni esnasında “Ferit Meriçten Ortaokulu” yazılı afişler ve Ferit Meriçten’in konuşma yaptığı sırada Okulun adının “Ferit Meriçten” olarak değiştirildiği noktasında sunum ve anlatımı, bölgede geniş yankı uyarmış ve tartışmalara yol açmıştı.

MUSA KILIÇ: “DEVLET BÜYÜĞÜMÜZ TURGUT ÖZAL İSMİNİN SİLİNİP FERİT MERİÇTEN YAZILMASINI HAZMEDEMİYORUM”

Bölgemizde devlet adamlarına saygınlığıyla bilinen ve tanınan işadamlarından Musa KILIÇ,

“Devlet büyüğümüz olan Cumhur Başkanımız Rahmetli Turgut ÖZAL’ın isminin silinip Ferit Meriçten yazılmasını hazmedemiyorum”diyerek sokak ve caddelere astığı afişlerle tepkisini dile getirmişti.

Gazetemizde çıkan haber üzerine, Gazetemizi arayan vatandaşların da tepkisine yol açan bu olayın  geniş yankı uyandırmasının ardından, Ferit Meriçten Okul inşaatını geçici olarak durdurduğu bildirildi. İnşaatın yeniden devam etmesi üzerine, isim konusunda anlaşmaya varıldığı bilgisi geldi.

Okulun yeni ismi “GÖKTÜRK TURGUT ÖZAL ORTA OKLU ve FERİT MERİÇTEN SPOR SALONU” olması daha hayırlı olduğu görüldü.

 

 

http://eyupflashaber.com/

İMİDER BAŞKANI İRFAN TUTACAK’TAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Merkezi Eyüpsultan’da bulunan İstanbul Müteahhit ve İş İnsanları Derneği (İMİDER) Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Tutacak, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER