EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / EYÜPSULTAN’IN KÖYLERİNDE TARIM

EYÜPSULTAN’IN KÖYLERİNDE TARIM

EYÜPSULTAN’IN KÖYLERİNDE TARIM

Salgınla mücadele ettiğimiz bu günlerde sağlıklı beslenmenin önemini birkez daha anlamış bulunuyoruz. Uzmanlar doğal ve dengeli beslenmenin insan sağlığı için ne denli önemli olduğu konusunda bizi uyarıyor.

Bilinçli tükettiğimiz doğal besin ürünleri bizleri sağlıklı birer bireyler haline getirecektir.

GDO’lu ve hibritli ürünler tüketmeye devam ettiğimiz sürece hastalıklara yenik düşerek sağlıksız nesiller olmaya devam edeceğiz.

Eyüpsultan’ın tarihcesine baktığımız da mahallelerinin tarla olma özelliğinden çıkıp hızlı bir şekilde kentleşmeye döndüğünü görüyoruz.

Bunların içerisinde Alibeyköy’ün sembolü olan mısır tarlaların günümüzde yalnızca meydanda bulunan mısır heykelinden ibaret kalmasının ne acı olduğunu şimdi daha iyi anlıyoruz.

Toprağını seven bir halk olarak, müstakil evlerimizin  küçük bahçelerinde yetiştiridiğimiz küçük çaplı mahsüler de, çarpık kentleşmeyle birlikte hızla yok olup gitti.

Eskilerin bildiği kemerin meşhur olan patlıcanı, domatesi, salatalığını bizlere ulaştıran, alışverişimizi yaptığımız o at arabaları bu modernleşmeyle birlikte hafızamızda birer anı olak kaldı.

İstanbul su havzaları bakımından oldukca zengin illerimizden biri olma özelliğine günümüzde de koruyor.

Eyüpsultan ilçemizin kuzeyinde bulunan ve su havzası bakımından tarıma oldukca elverişli topraklara sahip olan köylerimiz de mevcut.

Hali hazırda Tarımın yapıldığı, Mandıracılığın da bol olduğu bölgemizde sağlıklı gıdaya ulaşmak bizler için hiç de zor değil demek doğru olacaktır.

Seçim dönemi başkan adaylarının istihdam projeleri içerisinde bulunan başta İBB Başkanı Ekrem imamoğlu’nun ve Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in de ilgisini çeken bu güzide köylerimizin hızlı bir çalışmayla önümüzdeki günlerde bizi bekleyen kıtlık sorununa büyük ölçüde fayda sağlayacağı kesin. Ticareti durma noktasına getiren Küresel salgın  da Dışa bağımlılıktan çıkıp en kısa zamanda ata tohumlarına dönmenin önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Ekolojik tarımın önemini belirten istihdam açısından iş imkanı sunan pazarlara ulaşımının teminatını veren İBB Belediye başkanımız Ekrem imamoğlu ve Eyüpsultan Belediye Başkanımız Deniz Köken’in bu zor günlerde kriz merkezleri kurarak hızlı ve güvenilir şekilde doğal tarım ürünlerinin bizlere ulaşmasına zemin hazırlayacağından hiç şüphemiz yok.

Öte yandan Toprağını seven ve topraktan anlayan, küçük balkonlarında dahi toprağı yeşertmeyi bilen, dometes biber yetiştiren halkımızla birlikte iş birliğine girerek, bu zor günlerde belediyelerimizin elinde bulanan boş tarlaların değerlendirilmesi konusunda önemli bir yer edinebilir.

Halkla elele vererek bu tarlaların ekilip sürülmesi, hem onlar için hem bizler için iyi bir yatırım kaynağı olcaktır.

Unutmayalım ki toplum sağlığı için doğal gıdalara, süreklilik ve döngü içinse köylünün bu kazanıma ihtiyacı var.

“Köylü milletin efendisidir.” Diyen Atatük ve

“Gözlerim görseydi toprağı tanıyamazdım.

 Sizin gibi basar geçerdim.”

Diyen Aşık Veysel

Sağlıklı tarımın ve toprağın insanlık için  ne denli önemli olduğunu bizlere bir kez daha hatırlatıyor.

 

TÜLAY EDİS

http://eyupflashaber.com/

  İYİ Parti EYÜPSULTAN İLÇE BAŞKANI İBRAHİM YILDIRIM Basın açıklaması yaptı “İYİ Parti Eyüpsultan Belediye …

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER