EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan’da koltuğunu minik öğrenciye devretti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan’da koltuğunu minik öğrenciye devretti

 

 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan’da koltuğunu minik öğrenciye devretti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda koltuğunu Eyüpsultan Nejat Sabuncu İlkokulu 2. sınıf öğrencisi Elçin Paltaya devretti. Çocuk Başkan, okul zemininin renkli ve yumuşak bir zemine dönüştürülmesini istedi ve İmamoğlu da takipçisi olacağını belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 103’üncü yıl dönümünde koltuğunu, Eyüpsultan Nejat Sabuncu İlkokulu 2. sınıf öğrencisi Elçin Palta’ya devretti. Çocuk Başkan Palta, sert malzemeyle kaplı okul zemininin, renkli ve yumuşak bir zemine dönüştürülmesini istedi. Telefonla Başkanlık Özel Kalemi’ni arayan Palta, yetkililere gerekli çalışmaların başlatılması talimatını verdi. Palta’nın talimatının takipçisi olacağını belirten İmamoğlu da “Okulun bahçesi bittikten sonra beraber gezelim. Bakalım istediğiniz gibi olmuş mu? Belki başka şeyleri de söylersin gelince arkadaşlarım” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 103’üncü yıl dönümünde koltuğunu, Eyüpsultan Nejat Sabuncu İlkokulu 2. sınıf öğrencisi Elçin Palta’ya devretti. İBB’nin Saraçhane’deki ana yerleşkesindeki makam odasında gerçekleştirilen sembolik devir-teslim töreninde öğrenciler; Emircan Palta, Nisa Uğurlu, Ela Deniz İlker, Emre Ölmez, Ömer Kaan Ciğerci ile okul müdürü Hüseyin Kaya ve görevli öğretmen Ceren Emekçioğlu da hazır bulundu. Öğrenciler ve öğretmenlerle tek tek tanışıp bayramlaşan İmamoğlu, sözü, “yeni Başkan” Palta’ya bıraktı.

Sözlerine ulu önder Mustafa Kemal Atatürk‘e teşekkür ederek başlayan minik Başkan Palta şunları söyledi:

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’E TEŞEKKÜR EDERİM: Öncelikle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bize armağan eden ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e teşekkür ederim. Her sene olduğu gibi, bu sene de kutladığım bu bayram benim için çok daha heyecanlı ve gurur verici. Bugün burada olmama vesile olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’na çok teşekkür ederim. Okulların bahçesi düzenlenebilir. Mesela okuduğum okulun bahçesi çok büyük. Fakat zemin çok sert. Çocuklar düşünce yararlanabiliyorlar. Parklardaki gibi yapılabilir. Çocukların teneffüste güzel vakit geçirebileceği alanlar yapılabilir. Okulumun bahçesi için bir ekip istiyorum”

İsteğini iletmek için Başkanlık Özel Kalemi’ni arayan Başkan Palta, yetkililere gerekli çalışmaların başlatılması talimatını verdi.

Halefi Palta’nın talimatını aldıklarını belirten İmamoğlu da şunları söyledi:

OKULUN BAHÇESİ BİTTİKTEN SONRA BERABER GEZELİM: Arkadaşlarım tespitler yapacak. Sonra senin istediğin gibi bahçe olabiliyor mu, ona bakılacak. Onlar, seninle ve arkadaşlarınla gezecekler okulun bahçesini. Sen hayallerini anlatacaksın. Arkadaşlarını da dinleyecekler. Sonra okulun bahçesiyle ilgili düzenleme yapılacak. Sonra, ben geleyim, sizi ziyaret edeyim. Okulun bahçesi bittikten sonra beraber gezelim. Bakalım istediğiniz gibi olmuş mu? Belki başka şeyleri de söylersin gelince arkadaşlarıma”

İmamoğlu sürecin takipçisi olacağının altını çizdi. İmamoğlu, makam odasında ağırladığı öğrencilere bayram hediyelerini verdi.

ibb 23 nisan göktürk nejat sabuncu

EYÜP FLAŞ HABER GAZETESİ Alaettin Arslan

 

http://eyupflashaber.com/

CHP EYÜPSULTAN BELEDİYE MECLİİSİNİN İLK GÖREVLERİ BELLİ OLDU

GRUP BAŞKAN VEKİLİ Yılmaz Turan GRUP SÖZCÜSÜ Ali Öztürk BAŞKANLIK DİVANI Meclis 1. Başkan Vekili …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER