EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / Eyüpsultana bağlı  Odayeri  “Köyü” Mahallesi Muhtarı Cihan Şimşek,  Devletin hazinesine ait mera arazisine kaçak villa yapımına karşı hukuk mücadelesi veriyor.

Eyüpsultana bağlı  Odayeri  “Köyü” Mahallesi Muhtarı Cihan Şimşek,  Devletin hazinesine ait mera arazisine kaçak villa yapımına karşı hukuk mücadelesi veriyor.

Odayeri köyü Muhtarı Cihan ŞİMŞEK

Eyüpsultana bağlı  Odayeri  “Köyü” Mahallesi Muhtarı Cihan Şimşek,  Devletin hazinesine ait mera arazisine kaçak villa yapımına karşı hukuk mücadelesi veriyor. Köyler mahalle konumuna düşünce, bir taraftan Belediye, diğer taraftan hazine arazisi simsarları, devletin hazine ve mera arazileri iştahlarını kabarttı.

Kimi belediye görevlileri mera arazisinin etrafını tel çitlerle örerek, önce konteynır, ardından elektrik bile bağlatıp özel mülk haline getirirken, diğer taraftan bunu emsal gösterip 10 bin metre karelik arazinin etrafına duvar örerek villa yapabiliyor. Odayeri Muhtarı konuyu dilekçe haline getirip gerekli mercilere ulaştırmasının ardından herhangi bir işlemin yapılmadığı görülüyor.

Belediye görevlisine ait

MERA YAYLAK VE KIŞLAKLARIN KORUNMASI MADDE 19 – Muhtarlar ve belediye başkanları; mera, yaylak ve kışlakların ve sınır işaretlerinin korunmasından ve ayrıca tahsis amacına göre en iyi şekilde kullanılmasının sağlanmasından sorumludur. Muhtarlar ve belediye başkanları ayrıca, öngörülen hususların yerine getirilmesinde, kamu görevlilerine yardımcı olmakla görevli ve sorumludurlar. Muhtarlar ve belediye başkanları, mera, yaylak ve kışlaklara tecavüz olduğu takdirde durumu derhal Bakanlık il veya ilçe müdürlüğüne, il ve ilçe müdürlükleri de valilik veya kaymakamlığa bildirmekle yükümlüdürler. Bu makamlarca 3091 sayılı Taşınmaz Mal Zilyedliğine Yapılan Tecavüzlerin Önlenmesi Hakkında Kanun veya 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 75 inci maddesi uyarınca gerekli işlemler yapılır.EYÜPSULTAN KAYMAKAMLIĞI NA

Mahallemizde sonradan ikamet eden Nuray Haseki ismindeki şahıs tarafından mahallemiz 154 parsel de bulunan 29,500 metre m2 hazineye ait arazinin yaklaşık 10,000 m2 lik kısmını tel örgü ile çevirmiş olup içine kaçak villa yapıp arazinin içinde olan ağaçları kesip arazinin içine taş duvar yapıp toprakla doldurmuştur.

Eyüpsultan Odayeri köyü mahallesi kaçak villa

Şahıs yerin tamamı üzerinde hak iddia etmekte ve otlak amaçlı kullanılmasını engellemektedir.Söz konusu şahsın yapmış olduğu kaçak evin 72 m2yapı kayıt belgesinin olduğunu iddia etmekte, belge başvurusunun ilgili kanun hükümlerine uygun olup olmadığının şahsın kendi ifadesine göre 72 m2 den ibaret olan alanın mevcut halinde 72 m2 sınırlı olup olmadığının kontrölü ve eğer herhangi bir işgal varsa bu işgalin ivedi sonlandırılıp işgal edilen alanın şahıs tarafından mera amaçlı kullanımına hazır hale getirildikten sonra yeniden otlatma alanı mahallemize kazandırılmalıdır. Cihan ŞİMŞEK,  Odayeri Mahalle Muhtarı

http://eyupflashaber.com/

İMİDER BAŞKANI İRFAN TUTACAK’TAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Merkezi Eyüpsultan’da bulunan İstanbul Müteahhit ve İş İnsanları Derneği (İMİDER) Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Tutacak, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER