EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / EYÜPSULTAN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ; “BAŞINIZIN ÇARESİNE BAKIN”

EYÜPSULTAN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ; “BAŞINIZIN ÇARESİNE BAKIN”

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ;” TAŞIMALI SİSTEM KALDIRILDI BAŞINIZIN ÇARESİNE BAKIN”
Eyüpsultan Millieğitim Müdürü Murat Öğütücü; taşımalı sistemin kalktığını belirterek “artık başınızın çaresine bakın” dedi.
2014 yılında Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmeliğe göre nüfusun az ve dağınık olması ile öğrenci sayısındaki yetersizliği taşımalı eğitimin ana nedenleri, küçük yerleşim birimlerindeki öğretmen ve eğitmen noksanlığı, okul eksikliği, öğrenci sayısının yetersiz olması ve birleştirilmiş sınıflardan oluşan okullarının sayısının azaltılmasıdır. Çeşitli nedenlerden her köye okul yapılamaması nedeniyle taşımalı eğitimi kaçınılmaz kılımıştı, taki bu yıla kadar.
Millieğitim Bakanlığı tarafından taşımalı eğitimin kaldırıldığı öğrenen vatandaşlar soluğu ilçe millieğitim müdrlüklerinde aldı.
Eyüpsultan’a bağlı Odayeri Mahalle sakinlerinden gazetemize gelen şikayetler aynen şöyle;
“Bu yıl alınan karar ile taşımalı sistemin kaldırıldığını duyduk, fakat köylerdeki kapılarına kilit vurulan mevcut var olan okullarımızın o zaman derhal yeniden açılması gerekiyor. Bizler dar gelirli aileler olarak öğrenci başına 300 tl gibi bir rakamı nasıl öderiz. 3 çocuklu bir ailenin okula gideceğini hesapladığınızda neredeyse asgari ücretin yarısını bile geçiyor” dediler.Köylerdeki öğrenci velileri ilçe millieğitim müdürlüğüne gittiklerinde ise başınızın çaresine bakın deniliyor.
Odayeri sakinleri; “Ya taşımacıkılık sistemi devam etmeli yada köy okullarımız yeniden açılmalı”diyorlar.

EYÜP FLAŞ HABER Alaettin Arslan

http://eyupflashaber.com/

CHP EYÜPSULTAN BELEDİYE MECLİİSİNİN İLK GÖREVLERİ BELLİ OLDU

GRUP BAŞKAN VEKİLİ Yılmaz Turan GRUP SÖZCÜSÜ Ali Öztürk BAŞKANLIK DİVANI Meclis 1. Başkan Vekili …

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER