EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / EYÜPSULTAN GÖKTÜRK ESNAFI BELEDİYEDEN ŞİKAYETÇİ

EYÜPSULTAN GÖKTÜRK ESNAFI BELEDİYEDEN ŞİKAYETÇİ

Esnaflar Eyüpsultan Belediyesiden şikayetçi;
Eyüpsultan’a bağlı Göktürk mahallesinde esnafların müşterilerine ait araçlarının çekilmesi hem müşterilerini hemde esnaflarını zor durumda bırakıyor.
Öyleki; Göktürk mahallesinde gerçek anlamda trafiği zor duruma düşüren cadde ve sokaklardaki araçlar çekilmezken, hiç alakası olmayan üstelik camii sokak mezarlık karşısı tek taraflı park eden araçların çekilmesi esnafların isyanına neden oldu. Aynı sokak olan camii sokak biraz aşağı kısmı Ziraat bankası yanı çif taraflı park eden araçların çekilmemesi ise işin başka boyutunu gösteriyor.Esnafların araçları çeken memura itirazları nedeniyle bir süre yaşanan olumsuzluklar, aslında çekici görevlisi polis memuruna verilen yanlış uygulama vatandaş ile polisi karşı karşıya getirebiliyor. Halbuki belediyenin asli görevleri arasında yer alan otopark sorunu uygulanmıyor.
Göktürk’te otopark sorununu bir nebze çözecek sorunlar varken vurdum duymaz belediyecilik anlayışıyla daha çok sıkıntıları da beraberinde getireceğe benziyor.
Esnaflar topluca imzalı dilekçelerini Eyüpsultan belediyesine verdikleri halde, belediyenin ilgilenmediği görülüyor.
Öyleki; Göktürk’te belediyeye ait halk pazarı bünyesindeki mevcut otopark araç yıkama istasyonuna kiraya verileceğine vatandaşın otopark hizmetine sunulabilirdi. Yine İstanbul caddesinde Esbaş’a ait mevcut otopark cüzi miktar talep edilip vatandaşa sunulabilirdi. Diğet taraftan Acıbadem Hastanesi arkasında yer alan ve halen atıl durumda olan mevcut otopark belediye tarafından park yapılmaması için kapatılmıştır. Daha benzer çok alternatifler gösterilebilir.
Üstelik bu hizmetler emniyet birimlerinin değil öncelikle belediyelerin birinci vazifesidir. Sayın Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, 5 yıldır gözle görülmeyen elle tutulur bir hizmetiniz zaten yok, bari seçimlere yakın giderayak şu Göktürk’ün otopark sorununu çözünüzde vatandaşları hayır duasını alınız.
İçişleri Bakanlığı’nca yayınlanan genelgeyle, “Trafikte Araç Çekilmesi” uygulamasının, yanlış anlamalara neden olduğu bildirildi.
Bakanlığın 11 Şubat 2008 tarihli genelgesinde,
İstanbul’un en büyük sorunlarından bir tanesi otopark sorunudur. Mevcutta inşaat yapılırken otopark alanı olarak belirlenen yerlerde bir sıkıntı gözükmemekle birlikte birçok ilçede yapılaşma sorunları nedeniyle otopark yapılamadığı görülmektedir. İşte bina altlarına otopark yapılamayan parsellerde inşaat yapılması halinde ilçe belediyeleri Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsil edilen “Otopark Harçları” almaktadır. Bu harçların esas nedeni ise bina altına yapılamayan otoparkların imar planında gösterilen yerlerde yapılması zorunluluğudur. Yine bu alanlarda yapılacak olan otoparklar ise Otopark Harcı ödeyenler tarafından ücretsiz olarak kullandırılmak zorundadır.
Alaettin ARSLAN EYÜP FLAŞ HABER

http://eyupflashaber.com/

CHP EYÜPSULTAN BELEDİYE MECLİİSİNİN İLK GÖREVLERİ BELLİ OLDU

GRUP BAŞKAN VEKİLİ Yılmaz Turan GRUP SÖZCÜSÜ Ali Öztürk BAŞKANLIK DİVANI Meclis 1. Başkan Vekili …

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER