EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / Eyüpsultan Deprem Toplanma Alanları İşgal altında

Eyüpsultan Deprem Toplanma Alanları İşgal altında

Ticari iş yerine dönen Deprem toplanma parkı önünde otomobil kazası
Hemen her gün kaza mahalle sakinleri ticari park yüzünden sokak aralarına park edilen araçlardan şikayetçi

Eyüpsultan Deprem Toplanma Alanları İşgal altında

Eyüpsultan’da deprem gibi olası bir doğal afette vatandaşların toplanmaları için 107 alan belirlendi. Bu alanlar çoğunlukla park ve bahçeler olmak üzere, “Acil Toplanma Alanı” levhaları konulmasına rağmen ticari amaçla kullanıldığı görülüyor.

 Eyüpsultan’da mevcut toplanma alanlarının  kamusal kullanımlar dışında  ve işgallerin altında. Kamusal alanlar niteliğini taşıyan bu toplanma alanlarında bugün amaç dışında kullanımlar ve işgaliye altında olduğu görülüyor. Emniyettepe Mahallesi  Mareşal   Fevzi Çakmak Caddesi  Arapan Parkı bunlardan sadece biri. Afet toplanma alanı yazılı bu park çok eski olması nedeniyle parkın tam ortasında ticari faaliyet gösteren kahvaltı salonu yüzünden zaten dar olan park içinde çocukların ve ailelerin oturma alanı bile kısıtlanmış. Üstelik oto park nedeniyle sokak aralarından geçilmez hale gelmiş.

 Park, yeşil alan ya da meydan olması gereken bu bölgeler, mevcut uygulanmalar nedeniyle kontrolsüz şekilde işgal edilmeye devam ediyor. Birçok toplanma alanı ticari kullanım amacıyla daraltılıyor, işgal altında kalıyor ya da çay ocağı, kahvaltı salonları gibi yandaşa veriliyor Asıl sorulması gereken soru da bu, yoksa sadece burası toplanma alanıdır diyerek tabela asmakla bu iş olmaz. Bu aslında hepimize bir uyarıdır. Sadece toplanma alanları değil, yeşil alanlarımız da tehdit altında. Birçok yeşil alan ve toplanma merkezi halen otopark olarak bilinçsiz şekilde kullanılmaktadır. Belediyelerin bu anlamda denetim mekanizmasını iyi şekilde işletmesi gerekiyor. Alan belirlemekle sorun çözülmüyor, kontrollerin de yapılması lazım. Öncelikle komisyonlar kurulup yapılacaklar yeniden gözden geçirilmeli, ve her şeyden önemlisi bir eylem planı hazırlanmalı.”

 

http://eyupflashaber.com/

İMİDER BAŞKANI İRFAN TUTACAK’TAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Merkezi Eyüpsultan’da bulunan İstanbul Müteahhit ve İş İnsanları Derneği (İMİDER) Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Tutacak, …

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER