EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / Eyüpsultan Belediyesi kadın sığınma evinin  Güvenlik zafiyeti nedeniyle CHP meclis üyelerinin de şartlı onayıyla kapatıldı.

Eyüpsultan Belediyesi kadın sığınma evinin  Güvenlik zafiyeti nedeniyle CHP meclis üyelerinin de şartlı onayıyla kapatıldı.

 

 

Eyüpsultan Belediyesi kadın sığınma evinin  Güvenlik zafiyeti nedeniyle CHP meclis üyelerinin de şartlı onayıyla kapatıldı.   Eyüpsultan Belediyesi, ilçedeki “Kadın Sığınma Evi’ni” kapatma kararını meclise sundu. Sığınma evinin adresinin deşifre olması nedeniyle kapatılma teklifine CHP’li meclis üyeleri de şartlı onay verdi!

 Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, ilçede 10 yıldır hizmet veren kadın sığınma evini  İstanbul Eyüpsultan Belediye Meclisi’nde oylamaya sunduğu teklifte,  “Kadın Konukevi” olarak adlandırılan kadın sığınma evinin, adresinin deşifre olması nedeniyle güvenlik zafiyeti yaşadığı iddia edildi.

 Eyüpsultan Belediyesi teklifi meclise sunmadan önce, İstanbul Valiliği’ne de aynı gerekçeyle başvuru yapmış ve “olur” almış.

KADIN SIĞINMA EVİ’NİN KAPATILMASI TEKLİFİ;  Meclise sunulan teklifte özetle şöyle denildi: “Konukevi’nin lokasyonun güvenlik zafiyeti nedeniyle bölgede problem teşkil etmesi ve adresinin deşifre olmasından kaynaklı gizlilik politikasının ihlal edilmesi sebepleri doğrultusunda; söz konusu taşınmazın içinde bulunduğu bahçenin kullanım alanı ve yapının fiziki koşulları dikkate alınarak yapılan değerlendirmeler neticesinde Çocuk Evi Hizmet Modeline dönüşümü Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce uygun görülmüş olup, kadın sığınma evi onayının iptal edilip çocuk evleri onayına çevrilmesi ve bu şekilde işlevlendirilmesi hususunda Aile ve Sosyal Hizmetler İstanbul İl Müdürlüğü’ne devrinin Belediye Meclisinin olurlarına arz ederim.”

 “KOCALARI SÜREKLİ OLAY ÇIKARIYOR” Eyüpsultan Belediyesi’ndeki AK Parti’li üyeleri oturumda teklifi savunurken kullandıkları ifadeler oldukça dikkat çekiciydi. AK Parti’li Meclis üyesi ve Hukuk Komisyonu Başkanı Ceren Çolak özetle şunları söyledi: “Kadın konukevi sadece Eyüpsultan’a hizmet eden bir kadın konukevi değildi. ŞÖNİM’e(Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi) bilgi geliyordu, oradan bize geliyordu hanımefendiler. Sıkıntımız şuydu. Buradaki bir takım güvenlik tedbirlerini sağlayabilmemiz mümkün değildi. Biz de güvenlik sebebiyle burayı kapattık. Eyüpsultan bölgesine hizmet eden bir yer olsa, ilçeyle de sınırlı değildi, İstanbul’dan da misafirler geliyordu buraya. Umarım daha fonksiyonlu kadın sığınma evi yapılır biz de bunu destekleriz. Ama bu belediyenin hizmetidir diye bir zaruret olduğunu düşünüyorum. Bu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nındır. İlçe belediyelerinin değildir.” AK Parti’li başka bir meclis üyesi olan Mürsel Tekneci’nin değerlendirmesi ise daha ilginç: “Oraya gidenlerin kocaları sürekli olay çıkarıyordu. Can güvenliği söz konusuydu. Bununla ilgili yeni bir kadın konuk evi ihtiyacı çıkarsa ki belediyemiz ilgili bakanlıkla görüşerek mevcut kadın konukevinde sorun çıkmış, yeni bir kadın konukevinde problem çıkabilir ama aile bakanlığıyla görüşerek bu şekilde olabilir.”

 CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİ DE TEKLİFE ŞARTLI EVET OYU VERDİ;  Eyüpsultan Belediye Meclisi oturumunda kadın sığınma evinin kapatılması teklifi görüşülürken yaşanan asıl ilginç olay ise, CHP’li meclis üyelerinin tutumlarıydı. CHP’li üyeler,  “kadın sığınma evi deşifre olduysa, önce başka bir yerde yeni bir kadın sığınma evi yapılsın”, dahi diyemediler! Ama, teklife “şartlı” evet oyu verdiler! CHP’li üyelerin evet oyu verirken şartını ise, meclis üyesi Mustafa Tüysüz şöyle açıkladı: “Komisyon raporuna şartlı evet diyoruz. Bunun sebebi, nüfusu 100 binin üzerinde olan belediyelerin kadınlar ve çocuklar için sığınma evleri açma zorunluluğu vardır. Eyüpsultan’da yeni bir kadın sığınma evi zorunluluğu vardır. Belediyeden yeni bir kadın sığınma evi bekliyoruz” dedi.

http://eyupflashaber.com/

KALİTELİ HİZMET / DOĞRU ADAY !

EYÜP GÜZELTEPE MAHALLESİ KALİTELİ VE DOĞRU ADAYA KAVUŞACAK. BU NOKTADA DOĞRU ADAY !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER