EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / Eyüpsultan belediyesi Göktürk’deki parkları satmaktan vaz geçti

Eyüpsultan belediyesi Göktürk’deki parkları satmaktan vaz geçti

 

 

Eyüpsultan Belediyesi Park alanını  satmaktan vaz geçti

Eyüpsultan belediyesi kendi mülkünden olan çocuk parkı olarak kullanılan Çimen Sokak Parkı, Öğretmen Parkı ve Taşçı Sokak Parklarının satılıp değerlendirilmesi için  başkana meclisten yetki istemişti. Konuyu haber yapıp kamuoyuna duyurmamız neticesinde halkın itirazı ve tepkisi nedeniyle Belediye geri adım atarak vaz geçti.

 

Eyüpsultan ilçesi Göktürk mahallesi 151 ada 15 ve 17 parsellerin veya söz konusu parseller imar planı gereği tevhid edildikten sonra oluşacak parselin satış yoluyla değerlendirilmesi hususunda 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18. maddesinin (e) bendi uyarınca karar alınmak üzere yazımız ve eklerinin Belediye Meclisi’ne havale edilmesini arz ederim.” denilmektedir.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA GELDİ;

 

Eyüpsultan Belediyesi, kendi mülkiyetinde konut alanı olarak gözüken parklardaki mülkiyetinden vazgeçerek parkların korunması için adım attı.

Fiiliyatta çocuk parkı olarak kullanılan; Çimen Sokak Parkı, Öğretmen Parkı ve Taşçı Sokak Parkları 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planlarında konut alanında kalmaktaydı. Eyüpsultan Belediyesi mülkiyetinde olan söz konusu parsellerin fiiliyattaki kullanımlarında olduğu gibi imar planlarında da park alanı fonksiyonuna alınmasına ilişkin İBB’ye teklif sundu.

Bu kapsamda İBB’ye teklif edilmiş olan 1/5000 Ölçekli Plan Değişikliği teklifi İBB Meclisinden onaylandı ve 1/1000 Ölçekli Plan Değişikliği teklifi ise Eyüpsultan Belediye Meclisi’nde uygun görüldü. Eyüpsultan Belediyesi’nin kendi mülklerinden vazgeçerek mülkiyetindeki konut alanlarının park alanına alınmasını talep ettiği söz konusu plan değişikliği İBB’ye onaylanmak üzere sevk ederek parkların korunması için girişimde bulundu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, “Eyüpsultan Belediyesi’nin mülkiyetindeki konut alanında olan yerler fiiliyatta çocuk parkı olarak kullanılıyordu. Biz kendi mülkiyetimizden vazgeçerek vatandaşlar buraları park olarak kullandığı için planlara da park olarak işlettik. Vatandaşlar İBB’den geçirdiğimiz meclis kararını okuyunca park alanları konuta açılıyor gibi bir algı oluşmuş. Ama biz konut alanı olan yerlerimizden vazgeçtik ve yeşile açtık. Çok aktif olarak kullanılan Taşçı Sokak Parkı, Öğretmenler Parkı ve Çınar Sokak parklarını vatandaşlarımız park olarak kullanmaya devam edecek. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi

 

http://eyupflashaber.com/

Başkan Dr. Mithat Bülent Özmen “Eyüpsultan’a ve Eyüpsultanlıya güzel işler yapacağız”

Başkan Dr. Mithat Bülent Özmen “Eyüpsultan’a ve Eyüpsultanlıya güzel işler yapacağız” Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. …

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER