EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / Eyüpsultan Belediyesi Askeri araziye de göz dikti

Eyüpsultan Belediyesi Askeri araziye de göz dikti

Eyüpsultan Belediyesi Askeri araziye de göz dikti

 

Eyüpsultan Odayeri Köyü
Eyüpsultan Odayeri Köyü
Eyüpsultan Odayeri Köyü

Mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne ait olup, Milli Savunma Bakanlığı’na tahsisli bulunan Eyüpsultan ilçesi Odayeri mahallesi 31, 32, 33, 34, 36, 37 ve 38 parsel sayılı taşınmazlarda sera kurmak üzere  geçici kullanım hakkı verilmesi  talebinde bulunarak belediye meclisinden de yetki istedi, Muhalefetin de onay verdiği oy birliği ile kabul gördü.

ARAZİLER İŞGAL ALTINDA

Köylerin mahalleye dönüşü de belediyelerin iştahını kabarttığı anlaşılıyor. Eyüpsultan’a  bağlı Odayeri Mahallesinde “Köyü” mera arazileri işgal ediliyor. Oda yeri mera arazisine önce taşımalık, ardından etrafını tel çitlerle kapatarak elektrik ve suyunu bile bağlatan yetkililerin olduğu idea ediliyor…

MUHALEFET MECLİS ÜYELERİNİN DE ONAY VERDİ.

Milli Savunma Bakanlığı Lojistik Genel Müdürlüğü ilgi (b) yazısı ile söz konusu taşınmazların Başkanlığımızca belirtilen amaç doğrultusunda kullanılması için geçici kullanım protokolü düzenlenmesinin idarelerince uygun görüldüğünü bildirmiştir.

TALEP/SONUÇ: Eyüpsultan ilçesi Odayeri mahallesi 31, 32, 33, 34, 36, 37 ve 38 parsel sayılı taşınmazlarda sera kurulması amacıyla Milli Savunma Bakanlığı ile geçici kullanım protokolünün imzalanması için Belediye Başkanı’na yetki verilmesi hususunda 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 75. maddesine göre karar alınmak üzere yazımız ve eklerinin Belediye Meclisi’ne havalesini arz ederim.” denilmektedir.

KOMİSYON GÖRÜŞÜ

Komisyonumuz yapmış olduğu incelemeler neticesinde; 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 75. maddesine göre Eyüpsultan İlçesi, Odayeri Mahallesi 31, 32, 33, 34, 36, 37 ve 38 parsel sayılı taşınmazlarda sera kurulması amacıyla Milli Savunma Bakanlığı ile geçici kullanım protokolünün imzalanması için Belediye Başkanı Deniz KÖKEN’e yetki verilmesi komisyonumuzca uygun görülmüş olup,

Takdiri meclise arz olunur.

MUHALEFET VE İKTİDAR OY BİRLİĞİ DEDİ

KARAR :

Hukuk Komisyonunun 09.02.2022 tarih ve 57 sayılı raporu oylamaya sunuldu. Yapılan oylama neticesinde oybirliği ile kabul edildi.

http://eyupflashaber.com/

KALİTELİ HİZMET / DOĞRU ADAY !

EYÜP GÜZELTEPE MAHALLESİ KALİTELİ VE DOĞRU ADAYA KAVUŞACAK. BU NOKTADA DOĞRU ADAY !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER