EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / EYÜPSULTAN BELEDİYE BAŞKANI KİM VE NASIL BİRİ OLMALI

EYÜPSULTAN BELEDİYE BAŞKANI KİM VE NASIL BİRİ OLMALI

 

EYÜPSULTAN BELEDİYE BAŞKANI KİM VE NASIL BİRİ OLMALI
Eyüpsultan 1994 yılından bu yana AK Partili başkanlar tarafından yönetiliyor. 1994 yılında Refah Partisinden belediye başkanı seçilen Ahmet Genç 3 dönem üst üste seçim kazanarak kendisini Eyüpsultan halkına kabul ettirmişti. Taki 2009 yılına kadar. Aslında geriye dönük Eyüpsultan’da gerçekleşen hizmetlere bakıldığında Ahmet Genç döneminde birçok projelerin hayata geçtiğini görebiliyoruz. 2009 yılına gelindiğinde ise Eyüpsultan’da gerileme dönemi başlıyor. AK Partili İsmail Kavuncu ve Remzi Aydın’ın başarısızlıkları Eyüpsultan halkının dillerinden düşmüyor.
Vatandaşlarla yapmış olduğum sohbetlerimde “ nasıl bir belediye başkanı görmek istersiniz” sorusuna verilen cevapları ve kendi yorumumu sizlerle paylaşmak istiyorum.
Benimde nefret ettiğim “ihaleciler” veya “ihaleci ortakları” ile uğraşan insanlar kesinlikle başkan aday adayı olmamalıdır.
Bu tip insanları toplum hiç bir zaman benimsemediği gibi seçimlerde de gerekli dersi vermişlerdir. Tarihte bunun bir çok örneği mevcuttur.
Belediye başkan adayı öncelikle partinin idealini taşımalı, partisini sevmeli, parti sayesinde o koltukta oturduğu unutmamalı, kendisi gibi ailesinin de “aynı partiye” mensup biri olmalıdır.
Başkan adayı liderlik sıfatına sahip olmalıdır. Azimli, çalışkan, bilgili ve en önemlisi cesur karar vermede kendi iradesine hakim olmalı. Disiplinli olmalı, belediye personeli üzerinde disiplini korumalı ve her zaman bir “amir” olduğunu hissettirmelidir.
Belediye başkan adayı topluma örnek olacak bir kişiliğe sahip olmalıdır. Toplumla iç içe olmalı, insanları küçük görmemeli, insanlara tepeden bakmamalıdır. Unutulmaması gerekir ki; bu gibi insanları en “zirveye” yükselten halk, aynı şekilde “aşağıya” da indirmesini bilir.
Belediye başkan adayı mütevazi olmalı. İşçi alımlarında adil olmalı, fakir fukaraya öncelikli verilmelidir. Asla önceliği “akrabasına” vermemelidir.
Belediye malını fakir fukara malı görüp kendi malını kuruduğu gibi kurumalı, asla zayi etmemelidir. Vebalı bilmeli, vebal sahibi olmalıdır.
Kapısını halka açık tutmalı, sözüne sadık olmalıdır. İhaleci ve buna benzer belediyeye maddi ve manevi zarar everecek kişilerden uzak durmalıdır.
Belediye başkan adayı daha önce kamuda yada sivil toplum kuruluşunda görev almış olmalı ki; iletişim kurmasını bilmeli. Adaletli ve mazlumun yanında olmalı.
Unutulmaması gerekir ki; hiç kimse “vazgeçilmez” değildir. Böyle düşünmeli ve heabını ona göre yapmalıdır.

EYÜP FLAŞ HABER; ALAETTİN ARSLAN

http://eyupflashaber.com/

KALİTELİ HİZMET / DOĞRU ADAY !

EYÜP GÜZELTEPE MAHALLESİ KALİTELİ VE DOĞRU ADAYA KAVUŞACAK. BU NOKTADA DOĞRU ADAY !

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER