EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / EYÜPSULTAN AŞIĞI BESTEKAR NİHAT İNCEKARA’YA HİZMET ÖDÜLÜ

EYÜPSULTAN AŞIĞI BESTEKAR NİHAT İNCEKARA’YA HİZMET ÖDÜLÜ

İncekara’a hizmet ödülü verildi.

Eyüpsultan Musiki Vakfı Kurucusu ve Eyüpsultan aşığı bestekar Nihat odada İstanbul, Odanın içinde bir ayna aynada İstanbul” Bestesiyle Burhan Kul Uluslararası Türk Müziği Akademisi’nin 25 Mart 2022 tarihinde, Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen 2. konserinde ömrünü Türk Müziği kültürüne adamış değerli Eyüp Musiki Vakfı  Başkanı Bestekâr  Nihat İNCEKARA’ya  gecede hizmet ödülü verildi.

NİHAT İNCEKARA KİMDİR

8.8.1944 tarihinde Kırklareli’de doğdu. 3 yaşında iken ailesi İstanbul’a Eyüp’e yerleşti. İlk ve orta okulu Eyüp te Liseyi Beyoğlu Ticaret Lisesinde okuduktan sonra İst.İkt.ve Tic.İlimler Akademesini bitirdi. Eyüp’le adeta özdeşleşen bir hayat hikayesi içinde, Spordan – siyasete ve de musıkide yaptığı çalışmalarla ünlendi. Eyüp Belediyesi Başkan Yardımcılığı, Eyüp Spor Kulübü Başkanlığı,Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim ve Denetim Kurulu üyelikleri,Eyüp Musıki Derneği Kurucu ve Başkanlığı görevlerinde bulundu. Musıki tarihinde ilk ve tek olan sözü ve müziği kendisine ait olan Eyüp şarkısını yazıp besteledi. Bu eseri TRT repertuarına alınan Nihat İncekara nın bir eseride Mediha Şen tarafından plağa okunmuştur. Amatör olarak yazdığı şiirleri ve bestelediği şarkılarını DUYGU KERVANI-ŞİİRLERİM&ŞARKILARIM isimli bir kitapta toplayan Nihat İncekara halen Eyüp Musiki.

Alaettin Arslan; eyupflashaber

 

http://eyupflashaber.com/

İMİDER BAŞKANI İRFAN TUTACAK’TAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Merkezi Eyüpsultan’da bulunan İstanbul Müteahhit ve İş İnsanları Derneği (İMİDER) Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Tutacak, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER