EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / Eyüpsultan aşığı Bestekar Nihat İncekara’nın ismi verildi
Eyüpsultan aşığı bestekar nihat incekara ismi dipçik sokak ta yaşayacak

Eyüpsultan aşığı Bestekar Nihat İncekara’nın ismi verildi

EYÜPSULTAN AŞIĞI BESTEKAR NİHAT İNCEKARA2NIN İSMİ YAŞAYACAK.

Eyüpsultan Belediye Meclisi Mali Hizmetler Müdürlüğünün, “İslambey Mahallesi Dipçik Sokağının isminin Bestekar Nihat İNCEKARA olarak değiştirilmesi” ile ilgili teklifi, sunuldu. Meclis konuyu görüşmek için  komisyona havale etti.

NİHAT İNCEKARA KİMDİR; 08.08.1944 tarihinde Kırklareli’nde doğdu. Çok küçük yaşta iken ailesi ile birlikte Eyüp’e yerleşti. İlk ve ortaokulu Eyüp’te, liseyi Beyoğlu Ticaret Lisesi’nde okudu. Öğrenim hayatını İktisâdî ve Ticari İlimler Akademisi’ni bitirerek tamamladı. 25 yıla yakın özel sektörde muhasebe ve malî işler uzmanı olarak çalıştıktan sonra 1984-1987 yılları arasında Eyüp Belediyesi Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. Çeşitli dönemlerde Eyüp Spor Kulübü Başkanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim ve Denetim Kurulları üyeliklerinde bulundu. 1994-1998′de 2 dönem Eyüp Belediyesi Meclis Üyeliği’ne seçildi, hâlen bu görevini sürdürmekte ayrıca Eyüp’te bulunan kendi ofisinde malî müşavirlik yapmaktadır.

Rumeli kökenli bir aileye mensup olan Nihat İNCEKARA babasının radyo tamircisi olması hasebiyle küçük yaşlarda evlerinde bulunan plaklardan Türk mûsıkîsi ile tanışma fırsatını buldu.

Orta öğrenimini sürdürdüğü yıllarda kendi özel merakı ile şarkı güftelerini ezberleyerek bu konuda oldukça yüksek sayıda şarkıyı, sözleri, makamı ve bestekârı ile birlikte öğrendi. Daha sonra Avni ANIL’ın kendisine verdiği kanunu öğrenmek için Eyüp’te bulunan kanuni Şeref SUNAY hanımdan kısa bir süre dersler aldı. Bir sürede Dr. Teoman ÖNALDI yönetimindeki İleri Türk mûsıkîsi Konservatuarı Derneği’nden faydalanan Nihat İNCEKARA, Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı olduğu 1984 yılında arkadaşları ile birlikte Eyüp mûsıkî Derneği’ni kurdu. O tarihten bu güne 2 dönem dışında derneğin başkanlığını yapmakta ve mûsıkîmizin Eyüp çevresinde eski köklü hüviyetini sürdürmesi ve mûsıkîmize gönül verenlerin bir araya gelmesi yolunda Eyüp’te hizmetler vermeye devam etmektedir.

Kanun çalan ve amatör olarak şiir ve beste çalışmaları da yapan Nihat İNCEKARA’nın “Yıllarca gizledim kalbimde onu” (Aşk Madalyonu), “Böyle sevda olmaz olsun” ve “Unuttum desem de inanma sakın” isimli şarkıları plağa okunmuş bunlardan sonuncusu Mediha ŞEN SANCAKOĞLU tarafından seslendirilmiştir.

 

http://eyupflashaber.com/

İMİDER BAŞKANI İRFAN TUTACAK’TAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Merkezi Eyüpsultan’da bulunan İstanbul Müteahhit ve İş İnsanları Derneği (İMİDER) Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Tutacak, …

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER