EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / EYÜP SULTAN’DA BAŞKAN ADAYLARI BAYRAK ÇEKTİ.

EYÜP SULTAN’DA BAŞKAN ADAYLARI BAYRAK ÇEKTİ.

EYÜP SULTAN’DA BAŞKAN ADAYLARI BAYRAK ÇEKTİ.

BAŞKAN ADAYLARI BAYRAK ÇEKTİ.
Cumhuriyet Halk Partisi Eyüp İlçe Başkanlığı için yapılacak seçimlere sayılı günler kala delege listelerinde usulsuz yapıldığı iddia edilen değişiklikliler gündeme bomba gibi düştü.
Mahalle delege seçimlerinden sonra itiraz süresi içinde değilde sonradan ilçe başkanlığı ve il başkanlığınca seçimi etkileyecek bir sonuç çıkarmak adına usulsuz ve parti tüzüğüne uygun olmayan bir değişiklik yapıldığını iddiasında bulunan İlçe Başkan adayları bir araya gelerek delege ve parti üyelerine konu ile ilgili olarak çiddi itam ve açıklamalarda bulundular.
Söz konusu toplantıda ilk sözü alan Başkan Adaylarından Ali Öztürk yaptığı konuşmada “mevcut başkan Sinan Akçiçek, hukuksuz liste değiştirerek olacak seçime hile katmıştır dedi.
Ali Öztürk “delege listesinde çinsiyet kotası adı altında değişiklik yapmak ve kendisine yakın insanları yazmak yandaş güç sağlamak demektir. Mevcut ilçe yönetiminde görev alan bizler yapılmak istenen değişikliğin çinsiyet kotasıyla alakalı bir değişikliğin olmadığını ifade ettik ve şer koyduk.
Ali Öztürk “ yapılan bu operasyonun içinde il başkanıda vardır. Bu neyin pazarlığı, il başkanı açık olarak Sinan Akçiçek’in yeniden ilçe başkanı olması konusunda taraf olmuştur” dedi.
Konu ile ilgili olarak konuşan İlçe Baskan Adaylarından Özgür Nemutlu ise konuşmasında “ Hak Hukuk Adalet diye haykıran CHP önce parti içindeki adaleti tessis etmek zorundadır. Oysa görülüyor ki burada hukuka uymayan işler dönüyor. Birileri minareyi çalmış ve kılıfı çoktan hazırlamış durumundadır.”
Özgür Nemutlu;” masa başında kişileri belirlemek ayıptır. CHP artık şeffaf olmalıdır.” Açıklamasında bulundu.
Toplantıda söz alan Başkan Adaylarından Doğan Sarıtaş “ burdaki mesele kişisel bir mesele olmaktan çıkmış yönetimsel bir mesele olmuştur. Yapılan usulsuzlükler le ilgili olarak ilçeye de ile’de gideceğiz. En önemlisi yapılan bu haksızlığı delege ve üyelerimize bildireceğiz. Biliyoruz ki il başkanlığına gittiğimizde muhatap ta bulamayacagız. Çünkü bu danışıklı bir döğüş durumudur. Gerekirse kitlesel olarak sesimizi partimizin gerekli mercihlerine duyuracağız.” Dedi.
Başkan adaylarından Safi Karayalcın ise konuşmasında “ parti içinde iktidar olma anlayışı vardır. Oysa ki amaç, parti içinde iktidar olmaktan öte Eyüp başta olmak üzere Türkiye’de iktidar olmak olmalıdır. Bizler de bu yaşanan hukuksuzluğu partimizi yıpratmadan üyelerimize anlatmak ve ortadan kaldırmak zorundayız. Yaşanan bu süreç biz beş Başkan adayının sorunu olmaktan çıkmış parti sorunudur. “ ifadesinde bulundu.

Son sözü Başkan adaylarından Mustafa Tüysüz alarak “ bizler zincirleri kıra kıra geliyoruz derken birileri yani ilçe pazarlıklara başlamışsa bu doğru değildir. Bizler burdaki adaylar başta olmak üzere bu haksızlığa karşı ortak bir ses olabilirmiyiz ona bakmak gerekir.” Dedi.
Delege ve üyelerinde fikir ve görüşlerini ifade ettikleri toplantı sonrasında beş İlçe Başkan sözkonusu yaşananların takipçisi olacaklarının belirtikleri ortak metini imzalayıp sosyal medya hesaplarında paylaştılar.
Aynı toplantıda İlçe Başkan adayları bir sonraki gün mevcut ilçe başkanı Sinan Akçiçek’in vereceği kahvaltı etkinliğine yaşanan sürece tepki olması adına katılmama kararı aldıklarını açıkladılar.
(Eyüp Flaş Haber Deniz Sevük)

SİNAN AKÇİÇEK’TEN ELEŞTİRİLERE CEVAP GELDİ
Değerli Yol Arkadaşlarım;
Dün itibariyle delege listelerimiz il başkanlığımız tarafından Eyüp İlçe Seçim Kurulu’na teslim edilmiştir. Öncelikle partimize hayırlı olmasını diler, delege seçilmiş arkadaşlarımızı bir kez daha kutlarım.
Listelerin açıklanmasından sonra sosyal medya üzerinden yapılan birkaç olumsuz yoruma da partimiz adına üzüldüğümü belirmek isterim.
Bugüne kadar hemen hemen tüm mahallelerde delege toplantılarımızı tamamlamış bulunuyorum. Katıldığım tüm toplantılarda altını çizerek tüm örgütümüze cinsiyet ve gençlik kotası ile ilgili durumu özetledim. Her iki kota ile ilgili mahallelerden gelen itiraz dilekçelerini ilçe başkanlığı olarak haklı bulduğumuzu ve il başkanlığımıza ilettiğimizi de üstüne basa basa vurguladım. Hatta gelen itiraz sayısına kadar tüm detayları örgütümüz ile paylaştım. Bunun üzerine dün gelen listelerde gördük ki il başkanlığımız da bu dilekçeleri dikkate alarak cinsiyet ve gençlik kotası için gerekli duyarlılığı göstermiştir. Cinsiyet kotasındaki hassasiyetlerimizin başında; seçim dönemlerinde sokakta, meydanda, çadırda, kısacası partinin bütün etkinliklerinde en ön safta duran, çalışırken bir beklenti ve talep içerisinde olmayan, tek amacı partisinin iktidarı ve ülkesinin geleceği olan kadınlarımızın hak ettiği yerde olmaları yer almaktadır. Bunu sayın genel başkanımız Kemal KILIÇDAROĞLU’nun da kararlılıkla istediğini çok iyi biliyoruz. Öyleki parti tüzüğümüzün 61. Maddesinin a bendinde “Partinin katıldığı milletvekili genel seçimlerinde merkez yoklaması yoluyla belirlenecek adayların saptanmasında, parti meclisi seçiminde, il, ilçe, belde yönetim organlarının seçiminde, il genel meclisi ve belediye meclis üyelikleri için adayların saptanmasında, kongre ve kurultay delegesi seçimlerinde en az %33 cinsiyet kotası uygulanır. (26.02.2012 tarihli 16. Olağanüstü Kurultay’da kabul edilen madde)” ibaresi yer almaktadır.
Tüm bunların şeffaf bir şekilde paylaşılmasına karşın örgüt içerisindeki kişisel siyasetlerini ve koltuk hırslarını devam ettirmek isteyenlerin bunu ilk defa duymuşçasına feveran etmelerini ve parti içerisinde gereksiz bir kaos yaratmaya çalışmalarını doğru bulmuyorum. Bunun altındaki neden ise; ya parti tüzüğünü bilmemeleri ya da bilinçli ve istekli bir kaos ortamı yaratılmak istenmesidir. Nereden talimat aldıkları belli olmayan, referansının asla örgüt olmadığı kesin olan, 2014 yerel seçimlerindeki kaos ve kavgayı yaratan aktörlerin bugün de 16 Nisan referandumdaki %51.5’lik HAYIR başarısından sonra ortaya çıktıklarını hep birlikte görmekteyiz. Partimizi sosyal medyada ve basında olumsuz bir imaja sürüklemeye çalışanlar unutmamalıdır ki partimizin 2019 vizyonuna ve iktidarına gölge düşüremeyeceklerdir. Örgütümüzün de buna izin vermeyeceğini çok net bir şekilde biliyorum.
Delegasyon listeleri oluşturulurken mahalle komisyonlarında görev alan arkadaşlarımızı, emekçi kadınlarımızı göz ardı etmemeleri ve hak ettikleri temsiliyet oranının kendilerine verilmesi konusunda büyük bir titizlikle uyardığımızı da bilmenizi istiyorum. Bundan sonrada ilçe başkanlığı olarak partinin her kademesinde emek ve mücadele eden kadınlarımızın, hak ettikleri temsiliyetlerinin oluşması için net bir kararlılıkla yanlarında duracağımızı da bilmelerini isteriz.
Bunların yanısıra İnan ÇELİKER arkadaşımızla ilgili olarak yapılan bir kaç yoruma da ilçe Başkan’ı olarak açıklama getirmek isterim;
İnan ÇELİKER arkadaşımız örgütümüzün yakından tanıdığı ve yaptığı çalışmalar ile de her dönem takdir toplamış bir isimdir. Gerek mahalle temsilciliği, gerek ilçe yöneticiliği, gerekse parti okulu eğitmenliği ve sunum kabiliyeti ile uzun süredir örgütümüz ve partimize hizmet etmektedir. Delegeliğini kendisi de dün sizlerle birlikte öğrenmiştir. Bahsi geçen köyümüzde hiçbir üyeye ulaşılamadığı için seçim yapılmamış, tüm delegasyon seçimleri tamamlandıktan sonra bu köyümüze atama yapılmıştır. İlçe Başkan’ı olarak bu takdir yetkimi, emeklerini göz ardı edemeyeceğim bu arkadaşımdan yana kullanmamı da eleştiri ile değil takdir ile karşılamanızı bekliyorum. Bizler bu köylere yazacak sandık görevlisi dahi bulamadığımızda başka mahallerden arkadaşlarımızı buraya sandık görevlisi atıyoruz kimse ses etmiyor ama yine bu köylere üyelere ulaşılmadığı için farklı bir mahalleden delege atıyoruz birilerinin tepkisine neden oluyor. Bu haksız tepkiyi kesinlikle doğru bulmuyorum ve bilinmesini istiyorum ki bu köylerde farklı mahallerden delege yazılması daha önceki dönemlerde de yapılmıştır.
Bir kez daha siz değerli örgütümüzü, parti içi tartışmalarımızı ailemizin çatısı altında yapmaya davet ediyorum. Partimize sosyal medya ve basın üzerinden zarar vermeme konusunda hassasiyet göstermenizi ve bu girişimde bulunanları da uyarmanızı önemle rica ederim. Her türlü soru ve sorununuz için bizzat şahsıma telefon yolu ile ulaşabileceğinizi de bir kez daha hatırlatmak istiyorum.
HİÇ BİR KUVVET BİZİ 2019 SEVDAMIZDAN VAZGEÇİREMEYECEKTİR !
Saygılarımla
Sinan AKÇİÇEK CHP Eyüp İlçe Başkanı.

 

 

 

http://eyupflashaber.com/

  İYİ Parti EYÜPSULTAN İLÇE BAŞKANI İBRAHİM YILDIRIM Basın açıklaması yaptı “İYİ Parti Eyüpsultan Belediye …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER