EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / Eyüp Müteahhitler Derneği (EMÜDER) üç tır yardım malzemesi ile deprem bölgesine yardımları ulaştırdı.

Eyüp Müteahhitler Derneği (EMÜDER) üç tır yardım malzemesi ile deprem bölgesine yardımları ulaştırdı.

 

EMÜDER 3 TIR YARDIM MALZEMESİ İLE DEPREM BÖLGESİ’NDE


Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından hemen harekete geçen Eyüp Müteahhitler Derneği (EMÜDER) organize ettiği yardımlar ile deprem bölgesine giderek yardımları depremzedelere ulaştırdı

Eyüp Müteahhitler Derneği (EMÜDER) iki gün içinde Bursa’da diktirdiği 6 bin battaniye, alınan bir tır su ve Diyarbakır’dan temin edilen bir tır gıda ve temizlik maddelerini Pazarcık’ta depremzedeler ulaştırdı.

Eyüp Müteahhitler Derneği (EMÜDER) Başkanı İrfan Tutacak yaptığı açıklamada “Depremin olduğu sabah üyelerimiz ile olağanüstü toplanarak depremin yaralarını sarabilmek için hemen yardım kampanyası başlattık. Üyelerimiz ve dostlarımız son derece duyarlı davranarak kısa sürede bir milyonun üzerinde maddi yardım topladık. Hemen harekete geçerek acil ihtiyaçlar doğrultusunda Bursa’da iki gün içinde 6 bin battaniye diktirdik. İstanbul’da nakliye bulamadığımız için lojistik desteği deprem bölgesine yakın illerden yaptık. İlk etapta Tunceli’de Munzur Su tesisleri ile görüşerek bir tır su deprem bölgesine götürülmesi konusunda anlaştık. Diyarbakır’da bir tır gıda ve temizlik maddesi organizasyonu yaptık. Eyüpsultan Kaymakamlığımız ve AFAT yetkilileri ile koordineli olarak bu süreci yönettik. Cuma günü tırlarımız Pazarcık’a ulaşarak depremzedelere yardımlarımızı ulaştırdık. Bir miktarda maddi yardımlarımızı acil ihtiyaçların karşılanması içinde depremzedelere verdik.

İŞ MAKİNALARIMIZ HATAY’DA

İş makineleri olan üyelerimiz ’den Karaca Hafriyat Aydın Karaca yönlendirmemiz ile iş makinelerini alarak depremden kısa süre sonra Hatay Antakya’ya giderek enkaz kaldırma çalışmalarına destek veriyor.

DURUM ÇOK VAHİM

Kahramanmaraş, Adıyaman ve Diyarbakır’da deprem yaşanan bölgelerini ziyaret ettik. Deprem bölgelerinde çok acı tablo ile karşılaştık. İnanın durum çok vahim. Rabbim devletimize milletimize güç kuvvet versin ki bu yaraları tez zamanda saralım.

KONTEYNEY KENT KURMALIYIZ
Bundan sonra ki ilk işimiz ya çadır kent ya da konteyner kent kurmak için üyelerimiz ve dostlarımız ile görüşeceğiz. Televizyonlarda görünenin dışında çok acı bir tablo var. Depremzedeler Bir yandan yıkılan binaların altında yakınlarını çıkarmaya çalışırken, diğer yandan soğuk ile mücadele ediyorlar. Allah hepimizin yardımcısı olsun”

 

Alaettin ARSLAN; EYÜP FLAŞ HABER GAZETESİ

http://eyupflashaber.com/

Başkan Dr. Mithat Bülent Özmen “Eyüpsultan’a ve Eyüpsultanlıya güzel işler yapacağız”

Başkan Dr. Mithat Bülent Özmen “Eyüpsultan’a ve Eyüpsultanlıya güzel işler yapacağız” Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER