EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / Eyüp Flaş Haber Eyüpsultan Göktürk Kemerburgaz Alibeyköy Gazetesi
Çapa Tıp Fakültesi Kemerburgaz Hasdal geliyoral
Çapa hastanesi hasdal kemerburgaza geliyor

Eyüp Flaş Haber Eyüpsultan Göktürk Kemerburgaz Alibeyköy Gazetesi

DEVLET BÖLGEMİZE DEV GİBİ HASTAHANE YAPIYOR.

Şehir Hastanesi Hasdal’a geliyor. İstanbul’un büyük ve önemli hastanelerinden olan tarihi Çapa Tıp Fakültesi Hasdal’a geliyor.

Kemerburgaz, Göktürk ve civar yerleşim alanları çok şanslı,

Hastane, başta İstanbul genelinin ulaşımı bakımından alt yapısı hazır olmakla beraber Metro istasyonu geçiş güzergahı, yeni hava limanı yolu üzerinde yerinde karar niteliği taşıyor.  Bölgeye yakın semtleri olan Kemerburgaz, Göktürk ve civar yerleşim alanları şanslı görünüyor.

DEVLETİN GÜÇLÜ ELİ YETİŞTİ.

Bölgenin acil ihtiyacı olan Hastane için istenilen yer Eyüp Belediyesi mülkündeydi. Eyüpsultan Belediyesi Milyon Dolar değerindeki kendi arazisine hastane yapılacağını duyunca  hedef değiştirmiş, Kırk yıllık, otuz yıllık, 20 yıllık kadim hakları olan garip ve mazlumların evlerini ahırlarını başlarına yıkarak hastane yeri göstermişti.  Kendi arazisini satmak için meclisten yetki isteyen Başkan Deniz Köken kendi rantının  peşine düşmüştü, Lakin bölge halkının imdadına devletin güçlü eli yetişti.

EVLERİNİ YIKTIĞINIZ İNSANLARIN HAKKINI NASIL ÖDEYECEKSİNİZ?

Bölgemize Devletimizin Hasdal gibi ideal bir yere Büyük Hastane projesi varken, alakasız bir yere hastane yapılması için bir sabaha karşı onlarca insanların evlerini neden yıktınız?  Sayın Muhtar Gürkan Yılmaz’ın içişleri bakanına verilmek üzere eline verilen dosyayı kimler hazırladı? Sayın Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken Hasdal Hastane projesini bilmiyormuydu?   Hem Bakanlarımızı Hem de devlet büyüklerimizin akıllarını, makamlarını kendi kötü hırs ve nefretiyle kandırıp kadim hak sahiplerinin evlerini ahırlarını neden başlarına yıktınız? Bu Senaryoyu kim neden ve niçin kurdu?  MUHTAR Gürkan Yılmaz’ın bu yıkıma maruz kalan kadim yerleşik insanları mafya diye nitelendirmek sureti ile kirli  ve kindar bir algı yöneterek evlerini ahırlarını başlarına yıktığınız ve yıkılmasına ön ayak olduğunuz bu insanların hakkını nasıl ödeyeceksiniz?

 

İNŞAAT BAŞLADI BİLE

Hasdal’a taşınması planlanan Çapa Tıp Fakültesi’nin ihalesi Kolin İnşaat’a verildi

İstanbul Üniversitesi Hasdal Yerleşkesi’nde yapılacak hastane inşaatı için 2 milyar liralık ihale Kolin İnşaat’a verildi.

ÇAPA TIP FAKÜLTESİ HASDALA TAŞINACAK; İstanbul Üniversitesi Hasdal Yerleşkesi 1. Etap Hastane Binası İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi için Kamu İhale Kanunu’nun esas olarak kabul etti.

Yaklaşık maliyeti 2 milyar 51 milyon TL olarak belirlenen ihale, 1 milyar 920 milyon TL’ye Kolin İnşaat’a verildi. 11 Eylül’de imzalanan sözleşmeye göre inşaatın 990 günde bitirilmesi öngörüldü. Buna göre inşaatın 7 Haziran 2023 günü bitirileceği kaydedildi.

ERDOĞAN AÇIKLADI;

Çapa Tıp Fakültesi’nin yeni adresi, Hasdal’da bulunan Orgeneral Ragıp Uluğbay Kışlası… 1100 dönümlük alana uygun hazırlanacak projede Sağlık Teknokenti de olacak

Türkiye’nin ilk tıp fakültesi olan Çapa’daki İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin mezuniyet töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, fakültenin taşınacağını müjdelemişti. Erdoğan’ın müjdesini verdiği adresle ilgili ise detaylar netleşmeye başladı. Buna göre, halk arasında ‘Çapa Tıp Fakültesi’ olarak anılan sağlık kampüsünün yeni adresi, Hasdal Kışlası’nın karşısındaki 6. Motorlu Piyade Alay Komutanlığı – Orgeneral Ragıp Uluğbay Kışlası olacak. Proje kapsamında, 1100 dönümlük arazinin İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne tahsisi için Genelkurmay Başkanlığı, Hazine Müsteşarlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında çalışmalar başladı.

YETERSİZ KALIYORDU
1933’ten bu yana Çapa yerleşkesinde bulunan İstanbul Tıp Fakültesi, 100 dönüm arazi üzerinde yer alan dağınık yapılanmasıyla biliniyordu. Bünyesindeki Diş Hekimliği Fakültesi, Onkoloji Enstitüsü ve Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü Aziz Sancar Araştırma Merkezi ile varlığını sürdüren fakülte kampüsü, zaman içinde gelişen teknoloji, modern yapılaşma ve eğitim reformlarıyla hizmetlerin sürdürülmesinde yetersiz kalıyordu. Dönem dönem eskiyen ve yıkılmak üzere olan binalarıyla da gündeme geliyordu. Yerleşkenin 100 dönüm gibi kısıtlı bir alanda olması, hastanenin belli ölçüde yenilenmesine olanak tanısa da öğrencilerin eğitim, araştırma ve sosyal alanlardaki taleplerini de karşılamıyordu. Ayrıca akademik kadro ve çalışanların ihtiyaçlarının yanı sıra, hasta yakınlarına da dinlenme hizmetleri sunulamıyordu.

Cazibe merkezi olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın işaret ettiği yeni alan, mevcut alanın 11 katı büyüklüğünde. Yeni kampüste bir ‘Sağlık Teknokenti’ yapılanması da yer alacak. İstanbul Tıp Fakültesi Hasdal Kampüsü’nün, öğrenci yurtları, spor tesisleri, restoranlarla bir cazibe merkezine dönüşecek. İstanbul Üniversitesi Hastaneleri Genel Direktörlüğü yetkilileri, “Yılda 1 milyon 200 bin hastayı ağırlayan yerleşkemiz, Hulusi Behçet’lerin, Muzaffer Aksoy’ların ve Aziz Sancar’ların mirasını temsil etmeye devam edecek” dedi.

Kemerburgaz Fıstıkzade Total Benzin istasyonu Musa Kılıç
Fıstıkzade kemerburgaz
Eyüpsultan FLAŞ HABER GAZETESİ
Eyüpsultan FLAŞ HABER GAZETESİ
Eyüpsultan FLAŞ HABER GAZETESİ
Eyüpsultan FLAŞ HABER GAZETESİ
Eyüpsultan FLAŞ HABER GAZETESİ
Eyüpsultan FLAŞ HABER GAZETESİ
Eyüpsultan FLAŞ HABER GAZETESİ
Eyüpsultan FLAŞ HABER GAZETESİ
Eyüpsultan FLAŞ HABER GAZETESİ
Eyüpsultan FLAŞ HABER GAZETESİ

http://eyupflashaber.com/

İMİDER BAŞKANI İRFAN TUTACAK’TAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Merkezi Eyüpsultan’da bulunan İstanbul Müteahhit ve İş İnsanları Derneği (İMİDER) Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Tutacak, …

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER