EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / Eyüp Belediyesinden Satılık top sahası 70 milyon

Eyüp Belediyesinden Satılık top sahası 70 milyon

Eyüp Belediyesinden Satılık top sahası 70 milyon

Beceriksiz yönetimin faturası 15 yıllık futbol sahasına kesildi.

Eyüp’e bağlı Göktürk’te  9.912.83 m’2 Göktürkspor’a ait futbol sahası Ali cengiz oyunları akıl almaz senaryolar tertipleyip satılması noktasında belediye meclisinden yetki istendi. CHP ‘li meclis üyelerinin konuya ilişkin açıklamaları ve muhalefet şerhi olmasına rağmen Ak Partili meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul gördü.

Eyüp Belediyesinden Satılık top sahası 70 milyon

Beceriksiz yönetimin faturası 15 yıllık futbol sahasınada kesildi.

Göktürk’te Milyon Dolarlık villaların yanıbaşında 10 dönüm arazi üzerine tesis edilen futbol sahası elbette birilerinin iştahını kabartıyordu. Dönemim AK Partili belediye başkanı İsmail Kavuncu tarafından  mevcut imar spor tesisinden çıkartılarak konut alanı yapılmıştı. Ardından 2/b yasası kapsamına alınarak  Göktürkspor yönetimi tarafından  Eyüp belediyesine devir edildi.

 

Eyüp’e bağlı Göktürk’te  9.912.83 m’2 Göktürkspor’a ait futbol sahası Ali cengiz oyunları akıl almaz senaryolar tertipleyip satılması noktasında belediye meclisinden yetki istendi. CHP ‘li meclis üyelerinin konuya ilişkin açıklamaları ve muhalefet şerhi olmasına rağmen Ak Partili meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul gördü.

Ahmet TÜFEKÇİ; “35 MİLYON DEĞİL 70 MİLYON”

AK Parti Eyüp Belediye Meclis Üyesi Ahmet TÜFEKÇİ; “Ben rakam konusunda bir aydınlatmada bulunayım. Top sahasının fiyatı 35 milyon Tl  değil, o rakam yaklaşık 70 milyon Tl.

35 milyon Tl  nakit, geri kalanı da muhtemelen hasılat paylaşımı olan proje düşünülmekte net değil. Bu bütçe artışı bu satış gerçekleştikten sonra, daha öncede söylediğimiz gibi. İller bankasından kredi ile ilgili yetki alınmıştı, ama bu henüz krediler kullanılmadı, kullanmayı da düşünmüyoruz. Kaynaklar üzerinden gidiyoruz. İhtiyaç halinde olduğumuz zaman bu yetkiyi kullanarak iller bankasından yatırımlarla ilgili kredi kullanılacaktır”

İmar planlarında spor tesisi olarak ayrılmıştı.

Kapatılan Göktürk belediyesi tarafından 2003 yılında hazırlanan imar planlarında Göktürk spor tesisi olarak tescillenmişti. 2009 yılında Göktürk belediyesi kapatılıp Eyüp belediyesine devir olduktan sonra 2012 yılında spor tesisini iptal edip konut alanı eklenmişti. Ardından Göktürk’ün kazanımları birer birer yok pahasına satılmış üstelik Göktürk  hizmetten yoksun bırakılarak adeta cezalandırılmıştı.

 

REMZİ AYDIN;  “BİZ GENÇLİĞE, SPORA VE KÜLTÜRE ÖNEM VEREN BİR BELEDİYEYİZ”

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Göktürk Spor Kulübü’nün bulunduğu alanın 2B planlarında konut arsası olması sebebi ile kamu oyunda oluşan yanlış algıyı gidermek ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yaptığı sözde basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ”Kamuoyunda yanlış bir algı oluştu. Biz biliyorsunuz ki gençliğe, spora, eğitime ve kültüre önem veren bir belediyeyiz. Bu konuda da iddialıyız. Hatalarımız, eksiklerimiz olabilir ama şu anda Eyüp Belediyesi denildiği zaman spor, gençlik ve kültür sanat kavramları öne çıkıyor. Dolayısıyla böyle çalışmaları olan bir belediyenin de spor tesislerini kapatması ve sporu köreltmesi düşünülemez. Bu yanlış bir algıdır.”

2B PLANLARIMIZDA 2 TANE SPOR ALANI AYIRDIK”

”Burası planlarda konut arsası olarak geçiyor, dolayısıyla buranın satılarak belediyemize gelir elde edilmesi amaçlanıyor. Ama bu spor tesislerinin kapatılması anlamına kesinlikle gelmiyor. Buralardan elde edeceğimiz gelirlerle belki çok daha fazla sayıda spor tesisleri yapacağız. Zaten 2b planlarımızda da 2 tane de spor alanı ayırdık. Onlardan bir tanesini uygun olan bir yere spor tesisi olarak açacağız ve halkımıza da bu spor hizmetini sunacağız. Öncelikle şunu da söyleyeyim o tesisimiz açılmadan burası kapanmayacak. Kesintisiz bir şekilde spor faaliyetlerimiz devam edecek. Bunun garantisi de benim. Herhangi bir spekülasyona itibar edilmemesini de özellikle istirham ediyorum.”

Spor tesisini konut planına çeviren kim?

Sayın başkan mevcut sahayı spor tesisinden çıkartarak konut alanı yapan sizler değilmisiniz?

2/b imar planlarında 10 dönümlük spor tesisi alanı olmadığını sağır sultan bile biliyor.

 

Sözde basın açıklaması adı altında Göktürkspor yönetimini ve siyasi teşkilatınızı toplayarak kamuoyunu yanlış bilgilendirmek Eyüp Sultan gibi kutsal bir ilçenin belediye başkanına yakışmıyor.

 

ŞİMDİ SORUYORUZ;

Satmaya çalıştığınız saha Kapatılan Göktürk Belediyesinin İmar planlarında Göktürkspor Tesisi değilmiydi.

2011 yılında Eyüp Belediyesi tarafından spor tesisinden çıkartılıp konut arsası yapılmadımı,

Göktürkspor yönetimini değiştirip partinin üyelerini yönetime alarak 2b yasası çıktıktan sonra göktürkspor  yönetimi tarafından bilinçli olarak Eyüp Belediyesine devredilmedimi.

Göktürkspor adına spor alanı olarak bırakılsaydı bila bedel olarak tahsis edilemezmiydi.

Kapatılan Göktürk belediyesi tarafından kamu yararına ayrılan taşınmazlardan satacağınız daha  neresi kaldı.

Üstelik 10 dönüm üzerine yeniden yapılması gereken top sahasının maliyeti 200 , 300 bin Tl. Hal böyleyken 10 dönüm üzerine kurulu hazır top sahasını 70 Milyon gibi bir rakama satmak akıllarda soru işareti bırakmıyor mu?

Göktürk belediyesinin kaynakları olmasaydı Eyüp belediyesinin açıklarını nasıl kapatacaktınız?

(Eyüp Flaş Haber Alaettin Arslan)

 

 

 

 

 

 

 

 

http://eyupflashaber.com/

İMİDER BAŞKANI İRFAN TUTACAK’TAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Merkezi Eyüpsultan’da bulunan İstanbul Müteahhit ve İş İnsanları Derneği (İMİDER) Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Tutacak, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER