EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / ŞEVKET SEVER; MECLİS ÜYELERİNİ UYARIYORUZ

ŞEVKET SEVER; MECLİS ÜYELERİNİ UYARIYORUZ

Ekonomik kriz halkı kasıp kavururken yurt dışı gezilerine katılan belediye meclis üyelerini halk adına uyarıyoruz.

1989, 1994 Yıllarında Eyüpsultan da SHP’den meclis üyeliği görevinde bulunan Şevket AVCI “Eyüpsultan belediye meclis üyelerini ve belediye başkanını uyarıyoruz” diyerek, Ekonomik kriz halkı kasıp kavururken yurt dışı geziler bu şatafat DOĞRUMUDUR ? Halk adına seçilmiş meclis üyeleri yaşadığınız mahallelerde sefalet had safhada iken böyle bir geziyi kabul edip gitmişlerse halkına ve seçildikleri partilerinin politikalarına ters düşmüşlerdir.

Bu partilerin genel başkanları İl, ilçe, sokak, sokak  gezerek ekonomik açmazları televizyonlarda anlatırlarken sizde bu gezilere katılmanız doğru değildir, Bu gezilerin giderleri pazar artığında domates, biber, ekmek toplayan yoksul halkın vergileri ile karşılanıyorsa çok acıdır, eğer bütçeden değilse bu daha vahim dir. Bir anımı anlatmak isterim, 1990  yılında  başkan ve meclis gurubu olarak gezi düzenlemiştik, Bu geziler için meclis tarafından kaynak aktarılarak sağlanır,  o günkü muhalefete gezi teklif edilmişti, muhalefet gezi gelmeyi red etti.  O zaman böylesi krizde yoktu,  katılmayacağız deyip DİK DURUŞ gösterdiler ve muhalefet etme gücümüzü zayıflatır dediler. Konu aylarca mahallelerde konu edildi konuşuldu. Bu zor kirizde dik durup geziye katılmayan meclis üyelerini kutlarız ve yanlış yolda olanları uyarmak kendilerine çeki düzen verip halkın yanında olmalarını dileriz.

 

YEREL YÖNETİMLER NEDİR?

Yerel yönetim halkla birlikte yönetim biçimidir.  Anayasa ve seçim kanununa göre 5 yılda bir Genel ve Yerel seçimler yapılır, ancak bizde iktidarlar buna uymazlar. Seçimler ülkeleri siyasi, ekonomik, demokratik ülke olması adına çalışırlar ve buna göre de yasal düzenlemelerde bulunurlar, amaç güzel yaşanılır müreffef ülke olma adına yapılır. Genel seçimlerde parlamento seçimi yapılır ve diğer taraftan da yerel seçimleri yapılır, Bildiğimiz gibi yerel seçim süreci başlayınca Partiler atanmış belediye başkan adayı ve yerel meclis adayları belirlenerek seçim süreci startı verilir. Partiler yerel yönetime dair hazır programlarını anlatırlar ve yerel iktidarlarında yapacaklarını halka anlatırlar ve siz seçmenlerden oy isterler. Seçimlerde kazananlar iktidar, kazanamayanlar muhalefet görevini üstlenir. Sizlerin vergileri ile programlara göre oluşturulur ve bütçenin denk ve uygun yatırımlarla harcayacaklarını ve haram yemeyeceklerini söylerler ve diğerleri gibi olmayacaklarını sıklıkla ifade ederler, sizden ayrı değiliz başımızın üzerinde yeriniz olacaktır, aradığınızda cevap vereceklerini veya mutlaka size dönülecektir.  3- 4 tane kartlar verilir. AYRICA işçi, memur alınırsa oğlum, kızım, gelinim mutlaka sizlere kontenjan verilecektir. Nihayet seçimler biter iktidar ve muhalefet oluşur, muhalefet iktidarı sıkı şekilde izlemek zorundadır program ve vaatlerini yapacak mı diye izler ve denetler, eksik gedik varsa halka anlatılır.

Denetleme sonraki süreç iktidar olma adına iktidara teslim olmadan yapılır ve yapılmalıdır.

HALKIN GÜCÜNÜ ARKASINA ALAN GÜC YENİLMEZ;

RİYASETTEN meclise gelen çalışmalar ihtisas komisyonlarında olgunlaştırılır , bu komisyonlarda araştırma etkinlik muhalefet tarafından halk adına , halkın gücünü arkasına alabilen güç mutlaka yenilmez ve aşamayacağı sorun olmaz.

Bu çalışmaları halka yansıtılmalıdırlar, halkı arkasına alanlar öz güvenle yaparlar, öz güven kalmamışsa halktan uzaklaşırsınız partinize ve kendinize zarar verirsiniz. Komisyonlar çalışmaları meclise verir ve mecliste gurubu olan partilere dağıtıp halk yararına olanlar grupta onaylanır, halk yararına değilse Red kararı verilir ve bu halka anlatılır. Böyle bir olay oldumu, tabiki hayır,

Eyüp Alibeyköy’de mesire yeri olan alana nikah salonu ve çay alanları açılıp ranta hizmet ediliyor, meclis üyeleri bunları sürekli gündeme getirmek görevidir, mecliste sürekli gündem oluşturmasanız Belediye başkanı iyi çalışıyor kanaatine sebep olur.

Benim bahsetmek istediğim bir başka konu ise AKŞEMSETTİN mahallesi girişinde arazisinde bulunan vakıf arazisi konumu spor kompleksi olduğu biliniyor ve spor toto üzerinden havuz tesisi yapılmaktadır, SPOR TOTO imar rantı ile beslenen DEMİRÖREN gurubunun uhdesinde sonra bu rantçı imar oyunu ile karşımıza çıkabilir.

BU AÇIKLAMA BEKLEYEN önemli sorudur cevap bekliyoruz. Bu yapılan havuz ve çevresi uzaktan bakıldığında F TİPİ cezaevini andırıyor ,estetik görüntüden yoksun TELLER DERHAL sökülüp atılmalıdır.

Değerli dostlarım; Mevcut ekonomik sıkıntıyı dikkate alarak geziye katılmayan meclis üyelerini halk adına kutlarım. Amacım kimseyi kırmak ve üzmek değil, ben sadece halk adına seçilenleri uyarma görevini yapmaktayım. Belki burada kırılan ve üzülen olacaktır, Bundan sonraki çalışmalarında  daha dikkatli ve halkın içinde sürekli olmaları koşulu ile kendileri iyi bir yol seçerse bizde memnun oluruz. İlçemizdeki bütün insanlara saygı ve sevgilerimi sunarım.

http://eyupflashaber.com/

Başkan Dr. Mithat Bülent Özmen “Eyüpsultan’a ve Eyüpsultanlıya güzel işler yapacağız”

Başkan Dr. Mithat Bülent Özmen “Eyüpsultan’a ve Eyüpsultanlıya güzel işler yapacağız” Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER