EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Genel / İLÇE BAŞKANI SEÇİMİ PARTİYİ İKİYE BÖLDÜ

İLÇE BAŞKANI SEÇİMİ PARTİYİ İKİYE BÖLDÜ

 

İLÇE BAŞKANI SEÇİMİ PARTİYİ İKİYE BÖLDÜ

SİNAN AKÇİÇEK TEK BAŞINA 198 OY ALIRKEN, 3 ADAYIN DESTEKLEDİĞİ SAFİ KARAYALÇIN 136, TEK BAŞINA SEÇİME GİREN ÖZGÜR NEMUTLU İSE 57 OY ALIRKEN, MEVCUT İLÇE BAŞKANI SİNAN AKÇİÇEK’İN ALDIĞI OY OARANIYLA DİĞER ADAYLARIN ALDIĞI OY ORANI 5 OY FARKLA YARI, YARIYA.

Mahalle delege seçimleri ve  liste kargaşalarının  ardından yaşanan tartışma İlçe Başkanı seçimlerinin belirlenmesiyle son buldu.

Aslında İlçe seçim sonuçları verileri parti içi ayrışmanın negatifini ortaya seriyor.

Öyleki; Eyüp Sultan İlçe Başkanlığı seçiminde  3 adayın yarıştığı ve 391 delegenin kullandığı oyların paylaşımına bakıldığında, mevcut ilçe başkanı rakibi olan iki adayın  aldığı toplam oyların üstünde oy aldı.

Aslında 6 aday yarışacakken son günde 3 adaya düştü. Mevcut ilçe başkanına karşı iki aday yarışırken Safi karayalçın’ı çekilerek destekleyen 3 adayın oyu ve tek başına seçime giren Özgür Nemutlu aldığı  oy toplamına bakıldığında hem örgüt, hemde delegelerin bile ikiye bölündüğünü gösteriyor.

BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

2014 Yerel seçimlerinde belediye başkanı için 19 aday adaylarının yarıştığı temayül yoklamasında  ilk 5 kişinin içinden belirlenmesiyle başlayan sancılar ve  beraberinde getirdiği sıkıntılar yine örgütü ikiye bölmüş gelinen sonuçta ise hüsran yaşanmıştı. Aslında AK Parti Eyüp’te seçimi CHP’ye altın tepside sunmuş ve CHP bu fırsatı adeta elinin tersiyle itelemişti.

ARTIK DERS ALINMALI

Belediye başkan adayını örgütün ve delegelerin oyuyla belirlenemeyeceğini, Örgüt içinde  yaşanan “senin adayın yok benim adayım” çelişkisiyle hezimete uğramaktadır.

Oysa  temeyüle gerek duymadan Eyüp’ü  hangi adayla kazanırız, düşüncesiyle  yola çıkılırsa hem örgütü hemde seçmeni memnun etmiş olunur ki. Buda seçimi kazanma garantisini gösterir.

Eyüp Sultan Belediye Başkanı Adayı mutlaka halkın benimsediği kişi olmalı ki, İllaki partili olsun kim olursa olsun mantığı her seçim gibi hüsran yaratır.

Ha birde hatırlatmakta yarar var.   Müslüman mahallesine salyangoz satılmaz.

Yani anlayacağınız odur ki; Eyüp Sultan gibi kutsal bilinen ilçe de başkanlık eden ve yönetimlerde bulunan her siyasi partilerin dikkat etmesi gereken alışkanlıklardan en önemlisi ,Artık ulu orta içki masalarında siyaset yapılmaması ki. bu da partiye katkı sağlayacaktır.

 

“HAYDİ HAYIRLISI” Alaettin Arslan Eyüp Flaş Haber

http://eyupflashaber.com/

  İYİ Parti EYÜPSULTAN İLÇE BAŞKANI İBRAHİM YILDIRIM Basın açıklaması yaptı “İYİ Parti Eyüpsultan Belediye …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER