EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / Emeğinize sağlık CUMHURİYET KADINLARI

Emeğinize sağlık CUMHURİYET KADINLARI

 

Emeğinize sağlık CUMHURİYET KADINLARI

Eyüp Sultan Cumhuriyet Kadınları Derneği kuruldu.

Kurucu Başkanı Sakine Sayar önderliğinde, Kurucu üyelerden Gülay DUMAN, Nihal ARABACI, Türkmen Erdoğan CELEP, Nadire YEDİBELA  yönetiminde kurulan Eyüp Sultan Şubesi Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak kendileri hamarat elleriyle hazırladıkları kahvaltı sohbetine katıldık.

Bol sohbetli geçen kahvaltıda günümüz Türkiye sin de kadınlara yönelik uygulanan şiddet ve taciz gibi konular ele alınarak tartışıldı. Mükemmel bir kahvaltı sonrası çay ve kahve ikramlarının ardından önümüzdeki günlerde açılışı gerçekleşecek olan derneğin hayırlı olmasını diler emeği geçenleri kutluyoruz.

(Eyüp Flaş Haber Gazetesi)

 

CUMHURİYET KADINLARI DERNEĞİ EYÜP ŞUBESİ

BASIN AÇIKLAMASI

 

Öncelikle ; bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan Afrin Zeytindalı Operasyonu’ nda hayatını kaybeden Aziz Şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz.

Eyüp’te kadın dayanışması ve mücadelesi derneğimizin açılışı ile yeni bir döneme giriyor. Kadınların öne çıktığı, tüm baskılara rağmen mücadele ettiği,  hayatın içinde yaşadığı baskılar arttıkça biz kadınlar birlikte hareket edip birlikte direneceğiz.

Ülkemizde son 10 yılda kadınların üzerinde ki baskıyı birkaç istatistiki verilerle açıklamak istiyorum.

Dünya Ekonomi Formu tarafından hazırlanan Cinsiyet Eşitliği Raporunda Türkiye son 10 yılda 20 basamak geriledi. Kadın erkek eşitliğinde 125. sıradayız. 124. sırada Tunus, 123. sırada Bahreyn var.

2002-2015 yılları arasında 5406 Kadın cinayete kurban gitti.

Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı verilerine göre her 2 kadından biri şiddete maruz kalıyor.

TUİK verilerine göre okuma yazma bilmeyen her 5 kişiden 4 ü kadın.

Ülkemizde kadının siyasete katılımına bakacak olursak yine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı verilerine göre kadın temsil oranı %14.4.

1381 Belediye Başkanından sadece %2.9 ‘u kadın.

4 Milyon kadın hiçbir sosyal güvencesi olmadan kayıt dışı çalışıyor  (TÜİK verilerine göre)

Bu listeyi uzatabiliriz.  Türkiye ‘nin bu durumda olması kadınların uğradığı ayrımcılığın açık bir göstergesidir.

Ulu Önderimiz ‘in çok yerinde bir tespitini paylaşmak istiyorum . Atatürk diyor ki:  “Bir ülkenin yarısı ayaklarından toprağa zincirlendikçe geri kalanı göklere yükselemez! “

CKD EYÜP Şubesi olarak amacımız ; BU ZİNCİRLERİ KIRMAK. Bunu yaparken Cumhuriyet Devrimlerinin aydınlığında,  Ulusal Kurtuluş Savaşı ile kazanılmış olan ekonomik siyasal bağımsızlığın, özgürlük ve demokrasinin korunması, savunulması, halk yararına geliştirilmesi için çalışmaktır.

Bu amaçlarla, Atatürk İlke ve İnkaplarının ışığında Eyüp’lü kadınlarımızla omuz omuza yürüyeceğiz.

İlk etkinliğimiz 30 Mart’ta. Çocuk istismarı ve ihmali konulu panelimiz ile tüm Eyüp’lü anneleri kucaklıyoruz. Her 3 çocuktan 1’i istismara maruz kalır iken bizler bu konuda bilinçlenmeliyiz. Kadın bilinçlenir ise toplum bilinçlenir!

^^Çocuk İstismarı ve İhmali Paneli :

30 Mart saat: 14.00 te Cumhuriyet Kadınlar Derneği Eyüp Şubesi’nde yapılacak. Konuşmacılar :Kahraman Eroğlu ; Sosyal Hizmetler Uzmanı, Aşkın Topuzoğlu; İstanbul Avukatlar Barosu Çocuk Hakları Komisyon Başkanı, Nihal Arabacı; CKD Kurucu Üyesi, Psikiyatri Hemşiresi ^^

Mayıs ayında; Atatürk ‘ü Anma Programımız var. Film gösterimimiz olacak ardından Atatürk’ün felsefi, sosyolog, lider, askeri, siyasi, şair , yazar,.. kişiliğinin üzerine söyleşimiz olacak.

Haziran ayında; dernek üyelerimizin evde hazırladıkları ev yemekleri eşliğinde Ağaçlı ÇOGEM’ i ziyaret edeceğiz.

Temmuz ayında; Cumhuriyet Kadınları Eyüp Hayvan Barınağını ziyaret edecek.

Ağustos ayında; panelimiz var ‘’ Doğal Afetler ve Korunma Yolları’’

Eylül ayında ; Panelistlerimiz ile beraber ‘’Eğitimime Dokunma ! ‘’ diyeceğiz. Ve Çocuk Tiyatromuz var.

Bunların dışında önümüzde ki günlerde koromuz çalışmalarına başlıyor.

Belirlediğimiz dokuz panel konumuz daha var. Ayrıca önümüzdeki aylarda kadınlarımızın farklı alanlarda ilerlemesi amacıyla oluşturmak istediğimiz kurs programları hedeflerimiz arasında.

Çok yakın gelecekte çiçeklenerek bir orman haline getireceğimiz dayanışmamızın tohumunu 17 Mart’ta atıyoruz. Kararlı mücadelemize başlıyoruz. Gelin seslerimizi birleştirelim. El ele verme, karanlığı delme zamanı!

Yürek yüreğe aydınlık bir geleceğe!

Cumhuriyet Kadınları Derneği 5 Aralık 1997 ‘de kurulmuştur. Genel merkezimiz Ankara’da ve Genel Başkanımız Dr. Canan Arıtmandır.  Türkiye genelinde 97 şubesi bulunan CKD ‘ nin 98. Şube olarak Eyüp Şubemizin açılışını yapacağız.

Cumhuriyet Kadınlar Derneği Eyüp Şubesi

Kurucu Baskanı : Sakine SAYAR

Kurucu Üye ve Sekreteri : Gülay DUMAN

Kurucu Üye ve Sayman : Nihal ARABACI

Kurucu Üye: Türkmen ERDOĞAN CELEP

Kurucu Üye: Nadire YEDİBELA

http://eyupflashaber.com/

KALİTELİ HİZMET / DOĞRU ADAY !

EYÜP GÜZELTEPE MAHALLESİ KALİTELİ VE DOĞRU ADAYA KAVUŞACAK. BU NOKTADA DOĞRU ADAY !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER