EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / DEVA Partisi İstanbul İl Başkanlığı İftar Programına Yoğun İlgi

DEVA Partisi İstanbul İl Başkanlığı İftar Programına Yoğun İlgi

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nın Yenikapı’daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenliği “İstanbul İftarı”, Genel Başkan Ali Babacan ve İstanbul Büyükşehir Belediye ( İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımlarıyla gerçekleştirildi.

İmamoğlu: Demokrasi yoksa, ortada gerçek anlamda siyasetçi de yönetici de yok demektir

Ramazan’ın bir buluşma ve dayanışma ayı olduğunu vurgulayan İmamoğlu da “Bizi Rabbimizle ve birbirimizle buluşturur. Kibir ve gurur, bu buluşmaların önündeki en büyük engeldir. Nefsinin ve enaniyetinin esiri olanlar, kendilerini bizzat kendi kurdukları, görünmez bir hapishaneye hapsetmiş olurlar. İnsan olmak; buluşmak, buluşmayı arzulamak demektir.  Yalnızca kendimize benzeyenlerle değil, bizden ne kadar farklı olursa olsun, herkesle buluşmayı arzulamak demektir” ifadelerini kullandı. Siyasetin toplumsal buluşmayı hedeflemesi gerektiğinin altını çizen İmamoğlu, “Kamu yöneticisi; farklı akılların, farklı gönüllerin, farklı vicdanların en geniş ortak paydasını arıyorsa, gerçek anlamda kamu yöneticidir. Konuşurken; ‘demokratik siyaset’, ‘demokratik yönetim’ gibi kavramlar kullanıyoruz ya; aslında biraz ne yazık ki biraz söz israfı yapıyoruz. Çünkü bugünün dünyasında, eğer bir siyaset ya da yönetim tarzı, demokratik değilse ne siyasetten ne yönetimden söz edebiliriz. Demokrasi yoksa, ortada gerçek anlamda siyasetçi de yönetici de yok demektir” şeklinde konuştu.

“Özünde demokrasiyi barındırmayan her türlü siyaset zorbalıktır”

“Özünde demokrasiyi barındırmayan her türlü siyaset, her türlü yönetim, sonuç itibariyle bir dayatmadır, bir zorbalıktır” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

Türkiye’yi iki kutba ayrılmış bir toplum haline getirmek isteyen insanlar, ayrıştırma gayreti ve düşmanlık hisleriyle siyaset yapanlar için iyi biliyoruz ki, yolun sonuna gelinmiştir. Bu ülkenin iyi kalpli, gönlü temiz insanlarının vicdanlarında artık kesinlikle onlara yer olmadığını biliyoruz. Cumhuriyet, bize, fikri ve vicdanı hür insanlar olarak, bu ülkede eşit ve onurlu bir ortak yaşamı kurma imkanı sunmuştur. Maalesef bu imkanı istismar edenler var. Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında, yepyeni bir sayfa açacak ve bu ülkede farklılıklarımızla bir arada, özgür ve mutlu bir yaşamı hep birlikte kuracağız. Bize bu umudu veren en önemli gelişme, hiç kuşkusuz, 6 siyasi partinin, Türkiye’yi güçlendirilmiş parlamenter sisteme taşıma kararlılığıyla bir araya gelmiş olmasıdır.

http://eyupflashaber.com/

GÖKTÜRK MEYDANINA YAKIŞIR ATATÜRK BÜSTÜNÜ GERİ İSTİYORUZ

    GÖKTÜRK MEYDANINA ATATÜK BÜSTÜ İSTİYORUZ Eyüpsultan’a bağlı Göktürk meydanına hemen şimdi tam zamanı …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER