EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / CHP EYÜP’TE ÖZGÜR NEMUTLU İSMİ MERAK EDİLİYOR.

CHP EYÜP’TE ÖZGÜR NEMUTLU İSMİ MERAK EDİLİYOR.

CHP EYÜP’TE  ÖZGÜR NEMUTLU İSMİ MERAK EDİLİYOR.

Cumhhuriyet Halk Partisi Eyüp İlçe Başkanlığı seçimlerine yönelik kulislerde adı geçenler arasında en çok merak edilen Özgür NEMUTLU ‘ya sorduk.

Herkesin merakı gibi bizimde merak ettiğimiz  Özgür Nemutlu  beye ulaşarak  sorduk ve öz geçmişiyle birlikte siz değerli okurlarımız ile paylaşıyoruz.

Av.ÖZGÜR NEMUTLU

Kısaca…

Öğretmen bir anne ve babanın oğlu olarak 7 Ağustos 1974’te Denizli’de doğdu. Ablası Hümeyra Manisa’da yaşıyor ve mimar. Eşi sevgili Zeynep Nemutlu Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunudur. Nazlı Kumru adında dünya tatlısı bir kızı var. (Evli ve bir çocuğu var.)

Özgür Nemutlu, ilkokulu ve Anadolu lisesini Denizli’de, Liseyi İzmir Fen Lisesi’nde parasız yatılı olarak okudu. Sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Denizli’de iki sene tekstil sektöründe yöneticilik yaptıktan sonra 1999 yılında kazandığı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni 2003 yılında bitirdi. 2005 yılından bu yana İstanbul Barosu’na kayıtlı bir avukat olan Özgür Nemutlu, Hollanda’nın en büyük üniversitesi Leiden Üniversitesi’nde Avrupa Birliği Ticaret Hukuku üzerine yüksek lisans yaptı. Sonrasında dönem dönem sinema sektörünün en büyük şirketlerinden birinde yönetici ortak olarak, dönem dönem ise uluslararası hukuk bürolarında avukat olarak hizmet etti. Üç yıldır ortağı olduğu şirkette yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor ve aynı zamanda İstanbul Üniversitesi’nde hukuk üzerine doktora çalışmalarını sürdürüyor.

 

Neden?

Cumhuriyet Halk Partisi’ne yürekten bağlı sosyal demokrat bir ailede büyüyen Özgür Nemutlu’nun siyasete girme nedeni çok kısa: Bu topraklara olan borcunu ödemek. Özgür Nemutlu, hayatı boyunca cumhuriyetçi değerler ve Atatürk sevgisiyle Türkiye’nin en iyi okullarında parasız yatılı ve burslu olarak okumuş olmaktan dolayı gurur duyuyor. Şimdi sıranın memlekete olan borcunu ödemeye geldiğini düşünüyor. Bunun için en etkili yolun dürüst ve cesur siyaset olduğunu düşünen Özgür Nemutlu, Cumhuriyet’i kuran CHP’nin ülkenin sorunlarının çözecek tek parti olduğuna inanıyor. Uzun yıllar hem öğretmenlik hem gazetecilik yapan Denizli’nin etkin kişilerinden rahmetli babası A.Gaffar Nemutlu’dan ona kalan onurlu yaşam mücadelesini ileriye taşımaya kararlı.

Av.Özgür Nemutlu, Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki dostlarının dikkatini yılbaşında başlayan Anayasa Referandumu sürecinde Eyüp’te köy köy, dernek dernek, dolaşarak, sokaklarda, çadırlarda anayasa değişikliğini sakıncalarını anlatırken çekti. Hukukçu kimliğiyle konunun özünü bilen bir uzman olarak hazırladığı broşürlerle, başında hayır kasketi, gece gündüz demeden, sokakta, Pazar yerinde herkesin anlayacağı dille insanlara tehlikeyi gösterdi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Anayasa Referandumu’nda Eyüp Hukuk Sorumlularından biri oldu.

Sonrasında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü’ne ve Maçka Parkı’ndaki Adalet Nöbeti’ne ilk günden itibaren katılanlardan oldu. Bireysel katılımın yetersiz olduğunu düşündüğü için toplantı ve gösterilerde söz alarak, bazen pankart, bazen şapkalar hazırlayarak, partili partisiz bütün vatansever vatandaşları adalet için harekete çağırdı.

Özgür Nemutlu, karşı devrime dur deme zamanın çoktan geldiğini ve bu iş için Eyüp’e çok büyük görev düştüğüne dikkat çekiyor. Eyüp’ün İstanbul’un merkezinde olduğuna işaret eden Özgür Nemutlu, Eyüp’te kadınlar ve gençlerin önderliğinde yakılacak bir kıvılcımın bütün İstanbul’da, hatta bütün Türkiye’de bütün vatanseverlerin yaktığı bir adalet ve özgürlük ateşine dönüşeceğinden emin. Hem kendisinin hem Cumhuriyet Halk Partisi üyesi dostlarının donanım ve çalışkanlığına güvenen Özgür Nemutlu, CHP’nin eski ve yeni üyeleriyle birlikte, kadınlar ve gençleri siyasette daha çok söz sahibi yaparak, bütün vatansever vatandaşlarla kol kola girerek Türkiye’nin savrulduğu yerden tekrar çağdaş uygarlık çizgisine geleceğine inanıyor. Bunun için katılımcı ve etkin bir ilçe yönetiminin şart olduğunu hatırlatıyor. Herkes için CHP sözünün ancak mahalle mahalle, sokak sokak dolaşarak hayata geçirebileceğini, bunun da yolunun cesur, atak, aktif bir yönetim olduğunu söylüyor. Partili dostlarıyla birlikte hazırladığı projelerin hazır olduğunu, kendilerine en büyük yol göstericinin Cumhuriyet Halk Partisi’nin yüz yıla yaklaşan deneyim ve kaynaklarının olduğunun altını çiziyor.

Özgür Nemutlu, kısa sürede Eyüp’ün her kesiminden onlarca destek mesajı aldığını, partililerin coşkusunu paylaştığını belirtiyor. Bu coşkunun, katılımcı, birlikte yapılan siyasete özlemi bir kez daha gösterdiğini, artık “Bu ülke bana ne verebilir?” sorusu yerine “Ben bu ülkeye ne verebilirim? Ben CHP’ye ne verebilirim?” sorularının sorulmasının şart olduğunun belirtiyor. Arkadaşları ve Özgür Nemutlu, Eyüp’te, İstanbul’da ve Türkiye’de iktidar için BEN SEN YOK BİZ VARIZ diyen partililerle birlikte HAK, HUKUK, ADALET diye haykırarak, TAM BAĞIMSIZ, GÜÇLÜ, CESUR, ALTI OKA SAHİP ÇIKAN, ÇAĞDAŞ BİR TÜRKİYE idealinin peşinden gidiyor!

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Demokrasi! Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi! Diyerek sözlerini bitiren Nemutlu’ya çalışmalarında başarılar diyoruz.

 

(Eyüp FLAŞ HABER Alaettin Arslan)

http://eyupflashaber.com/

İMİDER BAŞKANI İRFAN TUTACAK’TAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Merkezi Eyüpsultan’da bulunan İstanbul Müteahhit ve İş İnsanları Derneği (İMİDER) Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Tutacak, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER