EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / CHP EYÜP İLÇE BAŞKANI SİNAN AKÇİÇEK BASINLA BULUŞTU

CHP EYÜP İLÇE BAŞKANI SİNAN AKÇİÇEK BASINLA BULUŞTU

CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Sinan Akçiçek 18 Eylül 2018 Salı günü partisinin ilçe merkezinde “Yerel seçimlere giderken” konulu bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında çeşitli konulara değinen Başkan Akçiçek Eyüpsultan’a Belediye Başkan Adayı gösterecekleri kişinin Eyüplü ve Eyüplüler tarafından sevilen biri olacağını söyledi.
Başkan Akçiçek konuşmasında şunları kaydetti:
” Biliyorsunuz referandumda, belediyesi Ak Partili olup, “Hayır” çıkan 4 ilçeden biriyiz. Parti Meclisi’nin vereceği karar doğrultusunda yerel seçim takvimi açıklanacak ve süreç başlayacak. Aday adayı olan bütün arkadaşlarımıza eşit mesafede olacağız. İlçe olarak bir aday üzerinde karar kılmış değiliz. Eyüp halkına kim fayda sağlayacaksa o aday olacak. Bu konuda muhtarlarımızdan, STK lardan fikir alacağız, buna başladık, görüşmelerimiz devam ediyor.

Eyüp kent görüntüsünden uzaklaştı
Eyüp bir kent görüntüsünden hızla uzaklaşmaktadır. Bir Kadıköy, Bakırköy, Beşiktaş olamamıştır. Eyüp, kültürel ve tarihi yönü önemli bir semttir. Bu tarihi koruyamamış durumdayız. Eyüpsultan önemli bir dini turizm merkezi olmasına rağmen o dini merkezi bile öne çıkaramamış bir durumdayız. 25 yıllık geçmiş iktidarlarda bunların yapılmış olması gerekmekteydi.
Eyüp Belediyesi Eyüplüler tarafından yönetilmiyor. Bir başkan var ama, başkanın kararlarıyla yönetilmiyor, bir meclis var ama meclisin kararlarıyla yönetilmiyor. Yukarıdan gelen kararları uygulamak zorunda kalıyorlar. Biz bu karalara muhalefet şerhi koyarak yargıya gidebiliyoruz.

Kent Konseyi oluşturacağız!
İktidara geldiğimizde bir kent konseyi kuracağız. İçinde STK’lar, muhtarlar, mahalle temsilcileri olacak. Belediye ortak akılla yönetilecek. CHP’li yönetimlerde şeffaf yönetim anlayışı ve denetim vardır. Denetim komisyon başkanı özellikle muhalefet olan partiden seçilir ki denetim şeffaf olsun.
Kent anayasasını oluşturacağız. Tüm ilçelerin ve İstanbul’un il anayasası olacak. Hayvan haklarından tutun çevreye kadar bütün konular bu kent anayasınının içinde olacak.

5 yıl boyunca hiç bir projelerini yapamadılar!
2014’te belediyeye gelen, 5 yıl boyunca anlattığı hiç bir projeyi yerine getiremedi. Sadece belediye arazilerini kendi yandaşlarına nasıl peşkeş çekileceğini konuştular. Önümüzde yerel seçim olduğundan sadece yerele ait eksiklikleri dile getireceğiz. Belediye 200 milyon borçlu ve artık borç bile alamayacak durumda. Planladıkları ve hedefledikleri hiç bir şeyi yakalayamadılar.

Fetönün sistemlerini kullanıyorlar!
Seçimde ittifak konusuna gelince, Ancak tabanda bir ittifak olabilir. Salt bir CHP örgütlüğü üzerinden bir seçim sistemi yapmayacağız. Yapılan anketlere göre halkın Eyüp Belediyesi’nden memnuniyeti yüzde 30’larda. Kuracakları ittifak bile onlar için çıkış olmayacaktır. Fetönün bazı sistemlerini kullandıklarını biliyoruz. Başka ilçelerden seçmen kaydırıyorlar. Sandığa sahip çıkacağız. Bunların takipçisi olacağız. Bunu yapan kamu görevlisi kimse, en büyük cezayı alması için çalışacağız.
Başkan adayımız Eyüplü ve Eyüp’ün sevdiği biri olacak, Eyüp içinden birini çıkaracağız. 200 milyon lira borçlu bir belediye devralacağız, 2 kat fazla çalışmamız gerekecek.

http://eyupflashaber.com/

İMİDER BAŞKANI İRFAN TUTACAK’TAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Merkezi Eyüpsultan’da bulunan İstanbul Müteahhit ve İş İnsanları Derneği (İMİDER) Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Tutacak, …

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER