EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / Canan KAFTANCIOĞLU; ADAYIN ERKEK ADAY OLMASI GEREKİYOR

Canan KAFTANCIOĞLU; ADAYIN ERKEK ADAY OLMASI GEREKİYOR

 

KAFTANCIOĞLU; ADAYIN ERKEK ADAY OLMASI GEREKİYOR

Canan Kaftancıoğlu; “Adayın erkek olmasını istiyorlar”

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu Saygı Öztürk’ün sorularını cevapladı.

“Bir kadın olarak  bunu üzülerek söylüyorum ama adayın erkek olmasını istiyorlar”

CHP İstanbul  İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, yapılan çalışmalar ve ortak çıkan görüşleri aktarmak için dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na son bilgileri aktardı.

İstanbul’un 39 ilçe belediyesi var. Başkan seçimleriyle ilgili parti yönetiminin görüşleri alınıyor. Bunlar örgütün eğilimleri olarak genel merkeze bildiriliyor.  Bundan sonraki parti meclisinin, genel başkanın kararına bağlı.

NASIL BİR BELEDİYE BAŞKANI İSTENİYOR.

Yapılan araştırmalar da vatandaşın nasıl bir belediye başkanı istediğinin de üzerinde önemle duruldu. Ortaya çıkan aday profilini  Canan Kaftancıoğlu şöyle anlattı.

“Bir kere bütün İstanbul’u katarak söyleyeyim; İstanbul halkı yerel yöneticilerden kavga edeni istemiyor. Adayların oy isterken, kavga etmekten çok, neler yapacağını anlatmasını daha doğru buluyor.

Adayın genç yada yaşlı değil, orta yaşta olmasını istiyorlar.

“Bir kadın olarak  bunu üzülerek söylüyorum ama adayın erkek olmasını istiyorlar”

Dine karşı yüzde 100 saygılı olmalı, dini siyaset aracı olarak kullanmamalı.

Seçimlerde hep Hemşericilik gündeme gelir. Artık hemşericilik kodları çalışmıyor. Kişinin nereli olmasından çok projelerini ve kişiliği öne çıkıyor. Hani, ”İstanbul’da şu kadar Yozgatlı, şu kadar Sivaslı, Çankırılı var, o yüzden adayımız bu illerden birisi olsun” yaklaşımının geçerli olmadığı araştırma sonucu ortaya çıkıyor. İstanbul’un 39 ilçesinden toplam 277 kişi belediye başkanı  olmak için başvurdu. Memur olup istifa edeceklerle sayı daha da artacak. CHP’nin aday belirlemede esas alacağı bu profile bakalım kimler uyuyor, yakında öğreneceğiz.

ÖZETLE 

Canan Kaftancıoğlu’nun bu açıklamasında, Eyüpsultan’nın muhafazakar yapısına yönelik kadın adayın olamayacağı, hemşericilik,dernek başkanları ve buna benzer faaliyetleri kullanarak algı yaratmaya çalışanlara yönelik olduğu anlaşılıyor.

Eyüpsultan muhafazakar yapısıyla birlikte kadın adaya sıcak bakmadığı yönünde yorumlanırken, aslında 1994 yılından bu yana yani 25 yıldır erkek adayların bile başarılı olamadığı Eyüpsultan’da  aslında “nerede yanlış yaptık” diye sorgulanması gerekirken, kadın aday mı, yoksa erkek aday mı, tartışmasının seçmen de nasıl bir izlenim yarattığı da düşünülmelidir.

 

İLK KADIN ADAY

Yıl 1994, Eyüp Belediye seçimlerinde ilk defa bir kadın aday seçimlere girmiş başarılı olamamıştı. Dönemin İktidar partisi DYP’den Eyüp Belediye Başkan Adayı Yücel BİRİCİK  5’şinci gelerek yenilgiye uğradı. Yücel Biricik aynı zamanda Dönemin Belediye Başkanı Bedrettin Dalan’ın okul müdürüydü.

 

 

http://eyupflashaber.com/

İMİDER BAŞKANI İRFAN TUTACAK’TAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Merkezi Eyüpsultan’da bulunan İstanbul Müteahhit ve İş İnsanları Derneği (İMİDER) Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Tutacak, …

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER