EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Genel / Çağdaş Kadınlar Derneği (ÇKD) Cumhuriyetin 95. yılında 95 kadınla ATA’nın huzuruna çıktılar.

Çağdaş Kadınlar Derneği (ÇKD) Cumhuriyetin 95. yılında 95 kadınla ATA’nın huzuruna çıktılar.

Çağdaş Kadınlar Derneği (ÇKD) Cumhuriyetin 95. yılında 95 kadınla ATA’nın huzuruna çıktılar.

2019 Nisan ayında kurulan ve Başkanlığını Sakine SAYAR’ın yürüttüğü Çağdaş Kadınlar Derneği, 95 kadınla Cumhuriyetin kuruluşunun 95. yılında Ata’ya şükranlarını sunmak adına, Anıtkabir ziyareti gerçekleştirdi.

Ankara ziyaretinde Çağdaş Kadınlar Derneğini, Cumhuriyet Halk Partisi Millet Vekili Ali AKYILDIZ karşıladı. Dernek yönetimi ve 95 üyesi ile gerçekleşen ziyarette Eyüpsultan Belediye Başkan Aday Adayı olan Emel BİLENOĞLU da yer aldı.

  

Anıtkabir de düzenlenen Resmi Törenle Atatürk’ün Mozolesine çelenk koyan, Çağdaş Kadınlar Derneği, “kurduğun Cumhuriyet ve Devrimlerinin bekçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

  

Çağdaş Kadınlar Derneği Başkanı Sakine Sayar, Anıtkabir defterine ” Ulu Önder Atatürk; Kadınlar başka hiç bir ülkede bu kadar hızla ilerleyememişlerdir. Bir ulusun bu derece değişmesi, tarihte eşi olmayan bir olaydır. Yoktan var eden, ümmetten millet yaratan, biz kadınlara özlük haklar tanıyan Atamın huzurunda bulunmanın gururunu yaşıyorum. İlkelerine, Cumhuriyetimize son nefesimi verinceye kadar bağlı yaşayacağıma söz veriyorum” diye yazdı

Resmi törenin ardından Anıtkabir Atatürk Müzesi, İnkılap Kulesi ve Cumhuriyet Kulesindeki Sanat Galerisini ziyaret eden Çağdaş Kadılar Derneği üyelerinin bir sonraki durağı, İsmet İnönü’nün Mezarı oldu.

Çağdaş Kadınlar Derneği üyeleri, Türkiye Cumhuriyetinin İkinci Cumhur Başkanı ve Mustafa Kemal ATATÜRK’ün silah arkadaşı İsmet İNÖNÜ’nün mezarını ziyaret edip ve saygı duruşunda bulundular.

Çağdaş Kadınlar Derneği üyelerinin Anıtkabir ziyaretinin ardından Türkiye Devrim tarihinin sembol değerleri olan 68 kuşağının önderlerinden, Deniz GEZMİŞ, Mahir ÇAYAN, Yusuf ASLAN, Hüseyin İNAN, Ulaş BARDAKÇI ve 68 kuşağın önde gelen savunmacısı Avukat Halit ÇELEK’in mezarlarını ziyaret ettiler.

http://eyupflashaber.com/

İMİDER BAŞKANI İRFAN TUTACAK’TAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Merkezi Eyüpsultan’da bulunan İstanbul Müteahhit ve İş İnsanları Derneği (İMİDER) Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Tutacak, …

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER