EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / Çağdaş Kadınlar Derneği Başkanı Sakine Sayar’dan Emine Bulut açıklaması

Çağdaş Kadınlar Derneği Başkanı Sakine Sayar’dan Emine Bulut açıklaması

Çağdaş Kadınlar Derneği Genel Başkanı Sakine Sayar artan kadın cinayetleri ve son olarak Emine Bulut cinayetini protesto ederek yetkilileri göreve çağırdı…

Sakine Sayar Eyüpsultan, Alibeyköy Meydanında denek üyelerinin ve vatandaşların katıldığı basın açıklamasın da şu ifadelere yer verdi;

Değerli basın emekçileri ve çok kıymetli halkımız bu gün burada yine artarak süren kadın cinayetlerine dikkat çekmek ve yetkilileri göreve davet etmek için toplandık.

Gün geçmiyor ki  ajans’lardan kadın cinayetleri haberi geliyor.

Dün yine hepimizin şahit olduğu ‘’Ölmek istemiyorum diyen Emine Bulut’un çocuğunun gözleri önünde ne olur Anne ölme diyerek haykırışlarına aldırmayan vahşice katledilişine şahit olduk.

Yurdumuz da her gün kadınlarımız Ayrılmak istedi diye, Çalışmak İstedi diye, Arkadaş olmak istemedi diye çeşitli nedenlerle ve sebeplerle öldürülüyor. Kadınlarımızın katili ya sevgili, ya koca, ya kardeş, ya da Baba. Her gün erkek egemen toplum tarafından öldürülüyoruz.

Türkiye’de 2003 yılında erkekler tarafından öldürülen kadın sayısı 83 iken 2018 yılında bu sayı 477 olmuştur. Yani 15 yıldaki dehşet verici artış % 429 olmuştur.

2015 Yılında 414, 2016 Yılında 397, 2017 Yılında 472,2018 Yılında 477 2019 yılında ise 271 kadınımız vahşice cinayete kurban gitmiştir.

Eğer ki 6284 sayılı Ailenin korunması ve Kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanun etkin bir şekilde uygulanmış olsa idi  bu veriler böyle yüksek mi olacaktı?

Takım elbise giyip duruşmaya gelen,duruşmada sessiz kalan katillere iyi hal indirimleri uygulanmakla bu cinayetlerin önünü nasıl alacaksınız.

Bu gün işlenen en vahşi cinayeti bile yarın unutuyoruz.

Münevver Karabulut,Özgecan Aslan,ABD vatandaşı kadın fotoğrafçı Sarai Sierra,Hatice Balta,Ayşe Paşalı,Helin Palandöken,Elif Konuk,Esen Yaman,Meltem Pulat  ne yazık ki hafızalarımızda bile yer almıyor artık dedi.

‘’Bu sebeplerdir ki toplumu sarsan cinayetlerin ardı arkası kesilmiyor’’

Daha yeni bir evvelde Kırıkkale’de yaşanan eski bir koca dehşeti Türkiye’yi yine ayağa kaldırdı. Eski kocası tarafından kızlarının gözü önün de bıçaklanan Emine Bulut’un son görüntüleri TV ve sosyal medyada yayınlanırken, Emine Bulut’un sarf ettiği ‘’Ölmek İstemiyorum’’ sözü ile Annesinin yanında ki kızının ‘’ Ne Olur Anne Ölme’’ feryadı yine bu günlük Ülkemizin yüreğini dağladı.

‘’Biz Kadınlar her gün daha çok ölürken, daha çok şiddete maruz kalırken toplumun balık hafızası karşısında acıların en büyüğünü yaşamaya devam ediyoruz’’dedi

Sakine Sayar sözlerini noktalarken;

Devlete ve Siyasal iktidara buradan tüm gücümüzle sesleniyoruz, yasaları gereği gibi uygulayın artık ‘’Ölmek İstemiyoruz ‘’ dedi.

http://eyupflashaber.com/

CHP EYÜPSULTAN BELEDİYESİ İLK MECLİS TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

  EYÜP FLAŞ HABER, ALAETTİN ARSLAN; Eyüpsultan’da yeni dönemin ilk meclisi toplandı 31 Mart’ta gerçekleştirilen …

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER