EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / Abdullah Ağırkan / BU KAFAYLA İKTİDAR OLUNMAZ

BU KAFAYLA İKTİDAR OLUNMAZ

Bu başlığın sahibinin CHP Cumhur başkan adayı Muharrem İnce olması son derece önemli… 
Türkiye’de siyaset artık kafa kol ilişkisi ve genel ilkesizlik üzerinden yükseldiği için, siyaset yapanların kendiden başka kimseye yaşam alanı bırakmamak, kendi ikbali için her koltuğa talip olmanın genel ilkesizliğinden başka bir yansıma değil yazık ki.
Ülkenin ekonomik, sosyal, siyasal, güvenlik ve diğer önemli sorunları sadece dolgu malzemesi olduğu siyasal atmosfer de, tüm politik istemciler, adaylar, yöneticiler gelecek kişisel kaygılarıyla hareket etmektedir. Tüm siyasal faaliyet ve danışma, görüşme toplantısı görüntüsü, görüntüleri bu sürecin dostlar alışverişte görüsünden öte olmadığı çok açık biçimde ortadadır.
Dar bir politik zemin üzerinden ilerleyen çalışmaların genel olarak çıkaracağı sonuç şüphesiz çıkmazdır. Nitelik meselesi değil olayın özü, asıl mesele dar çevre içinde üretilen rant –gelecek kurgusudur.
Oysa süreç dar çalışma değil nitelikli insanlardan oluşan genel çalışma esasıdır. Siyaseti bir koltuk kapmaca sanatı olarak algılayan ve bu algıyla çalışanların şüphesiz gideceği nokta pekte fazlaca örnekle ülkede mevcuttur.
Günün görevi Kemal Kılıçdaroğlu‘nun ifade ettiği üzere ben değil… Biz olma zamandır. Liyakat ve Ehliyet üzerinden yürümeyen hiçbir çalışma çözüm üretmez. Siyasal denklemi bu paradigma üzerinden ilerletmek zorunluluğu yakıcı bir görevdir.
En tepeden ilçesine kadar liyakat ve ehliyet ilkesine sadık olmayan kurumun varlığı, çalışması, idealleri sonunda iflas edecektir.
Kişisel hırslara kurban edilen bir ülke olması düşündürücü ve ders alınması gereken bir ön koşul…
Kolektif akıl
Liyakat
Ehliyet
Nitelik
Deneyim
Ülkenin güncel anlamada bu niteliklere sahip insanlara ihtiyacı olmasından ziyade, bu nitelikte olan insanların – o görevlere getirilmesidir.
Ancak bu kafalarla iktidar olunur.

http://eyupflashaber.com/

Başkan Dr. Mithat Bülent Özmen “Eyüpsultan’a ve Eyüpsultanlıya güzel işler yapacağız”

Başkan Dr. Mithat Bülent Özmen “Eyüpsultan’a ve Eyüpsultanlıya güzel işler yapacağız” Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER