EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Sılaydır yanı / Amasya Dernekler Federasyonu Kız Çocuklarına Sahip Çıkma Çağrısı Yaptı

Amasya Dernekler Federasyonu Kız Çocuklarına Sahip Çıkma Çağrısı Yaptı

Amasya Dernekler Federasyonu Kız Çocuklarına Sahip Çıkma Çağrısı Yaptı

ADFE Kadın kolları Başkanı konuya dair basın açıklaması…

‘Bir çocuğun çıkaramadığı ses olmak zorundayız’..!
Çocukların istismar edilmesine seyirci kalmayacaklarını belirten ADEF Kadın Komisyonu, “Bir çocuğun çıkaramadığı ses olmak zorundayız” diyerek cinsel istismara tepki gösterdi.
Amasya Dernekler Federasyonu (ADEF) Kadın Komisyonu, Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki skandalın polise bildirilmemesine ilişkin Alibeyköy Amasya Derneği’nde basın toplantısı düzenledi. Açıklamayı Göynücek Derneği Birliği (GÖYDER) Kadın Komisyonu Başkanı Hülya Zabut yaptı.
Çocuk istismarını meşrulaştıranlar kadar aklayanların da sorumlu olduğunu vurgulayan Zabut, “Bu utanç tablosunun sorumluları derhal yargılanmalı ve bu tabloyu yaratan tüm düzenlemeler ortadan kaldırılmalıdır. Çocukları koruyan onların gelişimi ve eğitimi başta olmak üzere geleceğini güvence altına alan yasalar ve kurumsal düzenlemeler gerçekleştirilmelidir” dedi. İktidarın bu zamana kadar çıkarmış olduğu yasalar nedeniyle çocuk istismarının arttığını ifade eden Zabut, “Her gün televizyonlardan, gazetelerden, meclis kürsülerinden çocuk yaşta evliliği aklayan, kız çocukların istismar edilmesini inançla, gelenekle cümleler açıklayarak meşrulaştıranları duymak istemiyoruz. Her gün bir yurttan, okuldan, kurstan çocuk istismarı haberleri gelsin istemiyoruz” diye konuştu. Zabut, “Bir çocuğun çıkaramadığı ses olmak zorundayız” dedi.

Amasya Dernekler Federasyonu Başkanı Saim DİKEN duyarlılıklarının devam edeceğini ve konunun takipçisi olacaklarını ifade etti.

http://eyupflashaber.com/

EYÜPSULTAN SEÇİMİ VE KAZANANI KİM OLACAK

    EYÜPSULTAN SEÇİMİ VE KAZANANI KİM OLACAK CHP Eyüpsultan’ı  göz, göre göre riske attı. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER