EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Sılaydır yanı / Ağaçlı Köyü; Referanduma Evet Kemerburgaz Orman Şefliğine Hayır

Ağaçlı Köyü; Referanduma Evet Kemerburgaz Orman Şefliğine Hayır

Kemerburgaz Orman İşletme Şefliği Köylüyü tehdit ediyor.
Eyüp’e bağlı Ağaçlı Köyü Mahalle sakinleri “Referanduma Evet Kemerburgaz Orman şefliğine Hayır”yazılı afişlerle seslerini duyarmak için eylem yaptılar.
Köyler mahalle oldu hala orman kanunu uygulanıyor.
Eyüp’e bağlı Ağaçlı (Köyü) Mahalle sakinleri hayvanlarını ve çocuklarını dışarı çıkartamıyor.
Köyün tam ortasından geçen hafriyat kamyonları özellikle okula giden çocukların yanısıra hayvanların telef olmasına neden oluyor.
Köyün hemen dışından geçmesi gereken yolun Kemerburgaz Orman Şefliği tarafından engellebdiğini anlatan Muhtar Turan Şeker, 2015 yılında Orman Bakanlığının onayıyla köyün dışından geçmesi gereken yolun Büyükşehir belediyesin çalışması orman şefliği tarafından engelleniyor. Üstelik orman şefliği köylüyü tehdit ediyor” diyerek şikayetlerini dile getirdiler.
Eyüp İlçesi Ağaçlı Köyü Mahalle Sakinlerinin Kemerburgaz Orman İşletme Şefliği Hakkında Şikayetlerini Konu Alan BASIN AÇIKLAMASI;
Eyüp İlçesi Ağaçlı Köyü, Mahallesi sakinleri olarak köy yollarımızın bozuk olması nedeniyle önemli sorunlar yaşanmaktayız
Bozulmuş ve kullanılmaz hale gelen köy yollarımızı tamir etmeye gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Avrupa Yakası 4. Bölge yol bakım ekipleri, Kemerburgaz Orman İşletme Şefi ve orman muhafaza memurları tarafından tutanak düzenlemekte, tehdit edildiklerinden köy yollarımızın tamir ve bakımı yaılamamaktadır.
Bozuk yol hem köy sakinlerimizin araçlarının hem de İETT otobüsümüzün sürekli hasar görmesine ve zaman zaman kazalara neden olmaktadır.
Kemerburgaz Orman Şefliği’nin olumsuz tutum ve davranışları bununla da kalmamaktadır.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi,Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın 27,01, 2016 tarih ve 2 sayılı oluru ile “Oniki Evler” bölgesinin arkasından ağır tonajlı taşıma raçları için ayrı bir ulaşım yolu yapılması konusunda izin almış ve bu zamana kadar da izin bedellerini ödemiştir.
Ancak Kemerburgaz Orman İşletme Şefi bu ulaşım yolunun yapılmasını engellemiştir. ve halen engellemektedir.
Bu sebeple onikievlerin önünden geçen ağır kamyon trafiği, onikievler sakinlerimizin hayatını tehlikye sokmaktadır.
Çocuklarımız her gün ezilme tehlikesiyle karşı karşıya kalmaktadır.
Ayrıca köyümüzün tek geçim kaynağı olan ve ancak devletimizin verdiği teşvikler ve destekler sayesinde sürdürebildiğimiz hayvancılık ,Kemerburgaz Orman Şefliği ve orman muhafaza memurları tarafından haksız gerekçe ve bahaneler ile kasıtlı olarak engellenmektedir.
Köylerimize sürekli göz dağı verilmekte ve ceza, tehditi ile baskı uygulanmaktadır.
Ağaçlı Köyü” Mahallesi sakinleri olarak Kemerburgaz Orman İşletme Şefi ve Orman Muhafaza Mamurları bu olumsuz tutum ve davranışlarına son verme çağrısı yapıyoruz”
Ağaçlı Köyü Mahallesi Sakinleri adına
Ağaçlı Mahalle Muhtarı Turan ŞEKER.
(Eyüp Flaş Haber Alaettin Arslan)

http://eyupflashaber.com/

HİZMET VERDİĞİ GÖKTÜRK SOKAKLARINDA BAŞI DİK GEZEN BAŞKAN MUSTAFA GÜL

  EYÜP FLAŞ HABER / ALAETTİN ARSLAN HABERİ; EMEK VERDİĞİN SOKAKLARDA BAŞIN DİK GEZECEKSİN YIL …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER