EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / KEMERBURGAZ 100.YIL MÜBADİL ETKİNLİĞİ MAZİDEN ATİYE. Mithatpaşa Mahallesi Muhtar Adayı BİRGEN ATAY’IN organize ettiği “MAZİDEN ATİYE 100. YIL MUBADİL ANMASI” Kemerburgaz meydanında gerçekleşti.

KEMERBURGAZ 100.YIL MÜBADİL ETKİNLİĞİ MAZİDEN ATİYE. Mithatpaşa Mahallesi Muhtar Adayı BİRGEN ATAY’IN organize ettiği “MAZİDEN ATİYE 100. YIL MUBADİL ANMASI” Kemerburgaz meydanında gerçekleşti.

 

 

 

KEMERBURGAZ 100.YIL MÜBADİL ETKİNLİĞİ MAZİDEN ATİYE.

Kemerburgaz mübadele 100 yıl maziden atiye
Kemerburgaz mübadele 100 yıl maziden atiye

Hava durumunun soğuk olmasına bile aldırış etmeyen halk davul zurna eşliğinde el ele kola halaylar çektiler.

Lozan’da imzalanan Zorunlu Nüfus Mübadelesi Sözleşmesi’nin 100. yılında atalarını andılar.  1923’DE Topraklarını terk edip Kemerburgaza yerleşen  atalarının anısına “Maziden Atiye” adlı programda el ele, kol kola halaylar çekildi. Kemerburgaz’da duygusal anların yaşandığı anma töreninde birlik ve beraberlik mesajları verilirken, katılımcılara helva dağıtıldı.

SEVİLAY GEZGİN; “DUYGULU VE GURURLUYUZ”

Atalarının bir asır yıl önce terk etmek zorunda kaldığı vatan bildikleri şehirleri, köyleri çok özlediklerini dile getiren SEVİLAY GEZGİN;

“Bu yıl her zamankinden daha duygulu ve daha gururluyuz. 2023 yılı hem Cumhuriyetimizin 100. yılı hem de 30 Ocak 1923’de imzalanan Lozan Antlaşması’ndaki Mübadele Sözleşmesinin 100. yıl dönümü. Lozan Mübadele Sözleşmesi’nden yaklaşık 2 milyon insan etkilendi. Evlerini, iş yerlerini, ibadet ettikleri kutsal mekanları, sevdiklerini, kısacası yaşamlarını geride bıraktılar. Elbette bu yaşananlar zor olsa da, bizler Atatürk’ün hemşerisi, mübadil çocukları ve torunları her daim mübadil olmaktan gurur duyduk. Savaşlarda ve göç yollarında yaşamını yitiren aile büyüklerimizi saygı, özlem ve rahmetle anıyoruz” şeklinde konuştu. SEVİLAY GEZGİN;

“Bu organizasyon da emeği geçen Kemerburgaz’da ilk kez Kadın Muhtar Adayı Birgen Atay’a Kemerburgaz adına teşekkür ederiz.

EYÜP FLAŞ HABER / Alaettin ARSLAN.

http://eyupflashaber.com/

EYÜP’TE SÜPRİZ ANKET SONUCU

CHP’nin masasındaki son İstanbul anketinin sonucunda AK Parti’nin yönettiği 3 belediyede oranların kafa kafaya olduğu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER