EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / İstanbul kiralık daire fiyatları ne kadar?

İstanbul kiralık daire fiyatları ne kadar?

İstanbul kiralık daire fiyatları ne kadar?

İstanbul’da kiralık daire arayanlar için önemli bilgiler…

Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2018 yılı verilerine göre 15 milyon 67 bin 724 nüfus yoğunluğuna sahip olan İstanbul; Marmara bölgesinde yer almakta olup, ülkemizin en kalabalık ilidir. İstanbul’un; Esenyurt, Küçükçekmece, Bağcılar, Pendik, Ümraniye, Bahçelievler, Üsküdar, Sultangazi, Maltepe, Gaziosmanpaşa, Kartal, Kadıköy, Esenler, Kağıthane, Fatih, Avcılar, Başakşehir, Ataşehir, Sancaktepe, Eyüpsultan, Sarıyer, Beylikdüzü, Sultanbeyli, Güngören, Zeytinburnu, Şişli, Bayrampaşa, Arnavutköy, Tuzla, Çekmeköy, Büyükçekmece, Beykoz, Beyoğlu, Bakırköy, Silivri, Beşiktaş, Çatalca, Şile ve Adalar olmak üzere toplam 39 ilçesi bulunmaktadır. Müzeleri, sarayları, camileri, tarihi ve doğal güzellikleriyle baş döndürücü bir etki oluşturan İstanbul, yerli ve yabancı emlak yatırımcılarının ilk tercihleri arasında yer alır. Peki, İstanbul kiralık daire fiyatları ne kadar? İstanbul’da kiraya verilen bir konutun yatırım geri dönüş süresi kaç yıl? İstanbul’un en kalabalık ilçesinde kiralık ev fiyatları ne kadardan başlıyor? İstanbul’da en uygun kiralık dairelerin bulunduğu ilçe hangisidir? İşte, İstanbul’da kiralık ev arayanların bilmesi gerekenler…

 

İstanbul’da kiralık daire fiyatları 1.247 TL’den başlıyor!

Canlılığını hiçbir zaman yitirmeyen İstanbul; tarihi, doğal ve kültürel güzellikleriyle yerli ve yabancı pek çok turistin favorisi olmayı başarır. Zingat.com Bölge Raporu 2019 Eylül ayı verilerine göre, İstanbul kiralık ev fiyatları 1.247 TL’den başlıyor. Satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatlarında yüzde 0.42 oranında azalma görülen İstanbul’da; kiraya verilen bir konutun, yatırım geri dönüş süresi (amortisman süresi) 20 yıl olarak hesaplanmaktadır. 2019 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda İstanbul şehrinde kiraya verilen yüz metrekarelik daire fiyatları minimum 1.247 TL iken, maksimum kiralık daire fiyatlarının da 2.079 TL olduğu görülmektedir. İstanbul’daki yüz metrekare büyüklüğe sahip kiralık evlerin ortalama fiyatlarının da 1.663 TL olduğu görülmektedir.

 

İstanbul’un en kalabalık ilçesinde kiralık ev fiyatları ne kadardan başlıyor?

Esenyurt, Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2018 yılı verilerine göre 891 bin 120 nüfus yoğunluğuna sahip olması sebebiyle, İstanbul’un en kalabalık ilçesi oldu. İstanbul merkezinden oldukça uzakta olan bu ilçe, yerleşim şekli olarak diğer semtlerden daha farklıdır. Zingat.com Bölge Raporu 2019 Eylül ayı verilerine göre, Esenyurt’ta kiralık daire fiyatları 872 TL’den başlıyor. Satılık konut piyasasında, son bir ayda satılık konut fiyatlarında yüzde 0.12 oranında bir artış görülen Esenyurt’ta; kiraya verilen bir konutun yatırım geri dönüş süresinin 16 yıl olduğu bilinmektedir. 2019 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Esenyurt ilçesinde kiraya verilen yüz metrekarelik bir dairenin minimum fiyatı 872 TL iken, maksimum kiralık ev fiyatlarının 1.453 TL olduğu görülmektedir. Bölgedeki yüz metrekarelik kiralık dairelerin ortalama fiyatlarının da 1.162 TL olduğu bilinmektedir.

 

 

 

 İstanbul’da en uygun kiralık dairelerin bulunduğu ilçe ‘Arnavutköy’ oldu.

Zingat.com Bölge Raporu 2019 Eylül ayı verilerine göre, Arnavutköy ilçesinde kiralık daire fiyatları 678 TL’den başlıyor. Satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatlarında yüzde 0.91 oranında artış görülen Arnavutköy’de; kiraya verilen bir konutun yatırım geri dönüş süresi 22 yıl olarak hesaplanmaktadır. Arnavutköy’de yüz metrekare büyüklüğe sahip kiralık daire fiyatları minimum 678 TL iken, maksimum kiralık ev fiyatlarının 1.130 TL olduğu görülmektedir. Bölgedeki yüz metrekare büyüklüğe sahip kiralık evlerin ortalama fiyatı da 904 TL’dir.

 

 

 

 

http://eyupflashaber.com/

Başkan Dr. Mithat Bülent Özmen “Eyüpsultan’a ve Eyüpsultanlıya güzel işler yapacağız”

Başkan Dr. Mithat Bülent Özmen “Eyüpsultan’a ve Eyüpsultanlıya güzel işler yapacağız” Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. …

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER