EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / FİLM ARTİSTİMİSİN BELEDİYE BAŞKANIMISIN

FİLM ARTİSTİMİSİN BELEDİYE BAŞKANIMISIN

FİLM ARTİSTİMİSİN BELEDİYE BAŞKANIMISIN.
Eskiden sokak ve caddelere asılan sinema filmi afişleri gibi Eyüpsultan belediye başkanının boy boy, renk, renk afişlerini gördükçe eski film artistlerini hatırlıyorum.
Hemen hergün değişik mizampajlarla halkın parasıyla basılan bu afişlerde tüyü bitmemiş yetim hakkı var. yazık, günah değilmi.
İstanbul’un Evliyalar Beldesi olarakta bilinen Eyüpsultan İlçesi 1994 yılında Saadet Partili Ahmet Genç ve 2002 yılında Ak partiye geçerek 3 dönem 2009 yılına kadar belediye başkanlığı yapmıştı.
2009 yerel seçimlerinde Ak Partili İsmail Kavuncu bir dönem, 2014’te ise yine Ak Partili Remzi Aydın belediye başkanı olarak halen görev yapıyor.
Yani 24 yıl tam çeyrek asırdır Eyüpsultan Ak Partili başkanlar tarafından yönetiliyor.
1994 doğumlu bir genç bugün 24 yaşında Eyüpsultan’ın 25 yıl öncesini zaten bilemez. Halbuki asırlardır İstanbul’un Evliyalar şehri olarak bilinen ve tarihi dokusu ile İslam aleminin kutsal saydıkları Eyüpsultan bugünlerde tam anlamıyla adeta harabeye dönmüş durumda. Eyüpsultan tarihi dokusu ve kutsallığının yanısıra Peygamber Efendimizin de birinci derecede Sahabesinin ismini yaşatıyor.
Öyleki; Her sağanak yağmur yağdığında şehir merkezi sel sularıyla felaketler yaşadığı gibi türbeler bile sular altında kalıyor. Her dönem Eyüpsultan Camii meydanı büyük paralar hercanarak gösterişli, görkemli mermer taşları döşeniyor. Merkezdeki cumbalı evler birer ikişer bakımsızlıktan yıkılıp yerine oto parklar yapılıyor.
Eyüpsultan camii hemen yanıbaşında tarihi hamam ise tam 22 yıldır restorasyon adı altında Remzi Aydın’ın reklam panolarıyla kapatılmış hizmete açılmayı bekliyor.
24 yıl gibi bir zaman içinde Eyüpsultan’ın taşınmaz paha biçilmez arsa ve arazilerini soracak olursak yolsuzluklar diz boyu.
1994 yılında dönemin belediye başkanı Ahmet Genç tarafından belediye binası girişine yazılmıştı. “RÜŞVET ALANDA VERENDE MELUNDUR” şimdilerde ise rüşvetin adı bağış oldu.
Eyüpsultan ilçesine bağlı 27 mahallenin sorunlarını yazmaya kalkışırsak okurların uykusu kaçar. Dedikya Yerel seçimler yaklaşıyor Eyüpsultana acilen adam gibi belediye başkanı gerek.
Bu adam kim olmalı acaba diye düşünmeye ve partizanlığa gerek duymadan ehliyetli, riyakatlı, tecrubeli ve belediyecilik anlayışıyla özdeşleşmiş herkesimi kucaklayan ötekileştirmeyen olmalı.
Vatandaşın vergilerini kaldırım taşlarını yenileyerek harcamamalı, partizanlık yapmamalı, plan ve projeden anlamalı, Bir belediye başkanı halkın parasıyla sokak ve caddelere film atisti gibi resmini bastırıp asmamalı. Belediye başkanı olacak kişi mutlaka Hazreti Ömer’in hayatını iyi okumalı, Hazreti Ali’nin ise tavsiye mektuplarını incelemelidir ki, Halka adaletli hizmet verebilsin. Alaettin Arslan. Eyüp Flaş Haber.

http://eyupflashaber.com/

CHP EYÜPSULTAN BELEDİYE MECLİİSİNİN İLK GÖREVLERİ BELLİ OLDU

GRUP BAŞKAN VEKİLİ Yılmaz Turan GRUP SÖZCÜSÜ Ali Öztürk BAŞKANLIK DİVANI Meclis 1. Başkan Vekili …

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER