EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / TÜM BALKANLAR DERNEĞİNDEN TEPKİ

TÜM BALKANLAR DERNEĞİNDEN TEPKİ

TÜM BALKANLAR DERNEĞİNDEN TEPKİ
Eyüp Belediyesi “Tüm Balkanlar Derneği EVET diyor” dedi. Tüm Balkanlar Derneği ise biz böyle bir şey söylemedik dedi.
Gerek Eyüp’te gerekse İstanbul genelinde etkili bir kurum olan Tüm Balkanlılar Dereği ile yaşanan bu süreçte bir söyleşi yapmamak kaçınılmazdı.
Üyelerinin tamamına yakını Saray Bosna, Makedonya, Bulgaristan ve Yunanistan gibi Balkanlarda geniş bir çorafyadan ata toprakları dedikleri anavatana yerleşmiş yurtaşlardan oluşuyor. Sadece bu mu? Türkiyenin değişik yörelerinden gelmiş, bu bölgeye yerleşmiş, ortak bir kader birliği yapmış dostlarda Tüm Balkanlar Derneğine üye olmuş ve bu üst çatı altında bölgede etkin bir yardımlaşma ve siyasetin temsilcisi durumunda.
Böyle bir etkin konuma sahip olunca tabiki siyasetin ve siyasetçininde vazgeçilmez kurumları arasında kendisini daima hissetiren bir kurum konumunda.
Yaptıkları faaliyetlerin yanı sıra, son dönemde Medyada da ismi konuşulan dernek, Eyüp Resmi Sitesinde yer alan haberine göre Evet Platformunu kuran 400 STK arasında yer alıyor. Ayrıca Eyüp ve Alibeyköy meydanlarında asılan EVET’i destekliyoruz pankartlarda ismi olan Tüm Balkanlar Derneği son dönemlerde daha fazla konuşulur olmasına sebebiyet verdi.
Biz de Eyüp Flaş Haber Gazetesi olarak; son dönemlerde siyasetin ve siyasetcinin çok fazla konuştuğu Tüm Balkanlar Derneğini biraz daha yakından tanımak yürütdüğü faaliyetlerini, kuruluş amaçlarını öğrenmek adına Dernek Başkanı Mehmet SELAMET ile bir söyleşi yaptık.
Mehmet Bey, öncelikle bizi kabul ettiğiniz için teşekürler. Derneğinizle ilgili en çok merak edilen soruyla başlamak istiyorum.
Siz dernek olarak çok geniş bir insan kitlesini temsil ediyorsunuz, buda farklı siyasi görüşte olan üyelerinizin varlığı anlamına gelmekte. Bu gerçekle hareket ederek merak ettiğimiz Dernek olarak Referandumda Evet veya Hayır çephesinde hangisinde yer alıyorsunuz. Kurumsal olarak bir kararınız var mı?
Dediğiniz gibi, dernek olarak içinde farklı görüşlerde değişik partilerin yönetiminde yer almış insanlarımız var. Geçmişte de vardı şu and da devam ediyor. Bu sebeple biz dernek olarak Evet veya Hayır diye bir kararımız veya yönlendirmemiz yok ve olmadı. Üyelerimiz bu konuda tamamen serbestir. Onlara evet veya hayır verin diye bir yönlendirmede bulunmamız doğru da olmazdı. Dediğim gibi herkesin bir fikri var, bu fikir doğrultusunda oyunu kullanacak.
Mehmet Bey, Eyüp Belediyesi’nin yayınlamış olduğu 400 STK Evet Platformunu kurdu haberi vardı. Bizde Eyüp Flaş Haber olarak bu haberi alıntı olarak kullanmıştık. Haberde geçen Evet Platformun içinde kurucu olarak yer aldınız mı? Veya bu konuda kurumsal bir beyanınız oldu mu?
Bizim orda beyan olarak öyle bir beyanımız olmadı. Fakat onların davetine icabet ettik. Biz bölgemizde olan devlet kurumlarıyla iyi ilişkiler içerisinde olan, Eyüp Belediyesiyle ortak projelerimiz olan bir derneğiz. Yani bize yapılan davet neticesinde bizde bu kahvaltı davetine katıldık. Ve orda yapılan konuşmaları dinledik. Direk öyle bir destek, Platforma destek şeklinde bir beyanımız yok. Veya atılmış bir imzamız yok.
Eyüp Belediye Başkanına biz bu konuyu sorduğumuzda, “çağrılan dernekler Evet Platformunun kurulacağında haberleri vardı” dedi. Katılan STK’lar veya size Evet Platformunu kurulacak bundan dolayı sizi davet ediyoruz diye bir çağrı yapıldı mı? Yoksa bir kahvaltı mıydı?
Belediyece böyle bir Platform kuralacağı yalnız Evet veya Hayır diye değil sadece Belediyenin bir Platform çalışması olduğunu, daha önceden Başkanla olan görüşmemden böyle bir şeyden bahsetmişti, daha sonra telefonla davet edildik. İşte böyle bir kahvaltı var Eyüp Belediyesinin düzenlediği, STK’lara yönelik bir Platform işte sivil toplum örgütleriyle yaptığı bir Platform katılırmısınız diye, bizde bu tür davetlere nerden gelirse gelsin hele devletin kurumlarının davetini red etmek gibi bir şansımız yok. Bizde bu bakışla Eyüp Belediyesinin böyle bir daveti var bizde bu davete sadece icabet ettik.
Mehmet Bey, kendi kurumsal yapınızı anlatırken farklı siyasi görüşte üyelerinizin olduğundan kurumsal olarak belli bir siyasi görüşü dayatmadığınızı söylediniz. Bu düşünceyle sormak istiyorum sizin dışınızdaki herhangi bir kurumun kendi üyelerinin tamamının görüşünü temsil ediyormuşçasına Evet veya Hayır’ın tarafı olmalarını doğru buluyor musunuz?
Sivil toplum örgütleri aslında toplumu kucaklayan kurumlardır. Her kesimden insanın içinde barındıran kurumlar, bence bu şekilde bir yaklaşım içinde olmaları yanlıştır. Yani sivil toplum örgütleri eğer direk olarak bir siyasi partiye kanalize olan bir dernek değilse tabiki. Yöre derneklerinde her yöreden değişik insanlar barındırıyor. Bu nedenle derneği bağlayıcı bir şekilde direk Evet veya Hayır denmesi Derneğin kurumsal kimliğine uymayacağından bence yanlış olur.
Mehmet Bey, Kuruluş felsefeniz nedir sizin?
Derneğimizin Tüzüğünden de yazar Balkanlardan gelen, devletine sadakatla bağlı bu bayrak altında yaşamayı içselleştimiş, insanların oluşturduğu bir derneğiz.
Mehmet Bey, Türkiye’de çok çiddi bir kutuplaşma var. Ve bu kutuplaşmanın en yoğun olduğu dönemlerde en çok seçin propagandalarının yapıldığı dönemlerdir. Kısacası demokrasi adına yapıldığı adledilen secimler demokrasiden en çok uzaklaştığımız dönemlere dönüştürülüyor. Sizin gibi varlıklarını yürüten STK’ların kurumsal kimlikleriyle X partilerin arkasında Evet veya Hayır olarak durmaları Türkiye’deki kutuplaşmayı daha da çok büyütmüyor mu?
Aslında bunun sebebi siyasiler olarak düşünüyorum. Siyasetçiler yaptığı konuşmalar la bunu körüklüyorlar. Burdaki söylemlerine çok dikkat etmeleri lazım. 16 Nisanda Evet te çıksa Hayır da çıksa bu ülke bizim bu Bayrak altında yaşamaya devam edeceğiz. Kendi aile kökenim adına söylüyorum. Anavatanıma gelmiş bir ailenin çocuğuyum, buradan gidecek başka bir yerimiz yok. Evet çıksa da Hayır da çıksa bu ülkede yaşamaya devam edeceğim. İzah ettiğiniz gibi bir kutuplaşma var. Ağırlıklı olarak siyasetçilerin körüklediği bu kutuplaşma yanlış ve devam etmesi daha kötü sonuçların doğmasına sebebiyet doğurabilir.
16 Nisan da sonuç ne çıkarsa çıksın noktasından baktığımızda, siyasetin içinde yer alan bir kişi olarak Ülkenin geleceği adına bir umut vaad eden bir gelişme görüyor musunuz?
Söz konusu bu seçimler her zaman olan şeyler. Burda önemli olan demokratik bir kültür içinde bu seçimlerin kazasız, belasız bir şekilde bitmesi. Hayır da çıksa Evet de çıksa bunun sonuçunu süreç gösterecek olumlu veya olumsuzluklarını. Bir birey olarak 17 Nisan sabahı mutlu ve huzurlu bir ülkeye uyanmaktır isteğim. Çıkan sonuç bu isteğimi değiştirmemesi gerekir. Çıkan sonuçun etkilerini ançak birkaç yıl sonra net olarak göreceğiz, olumlu veya olumsuz olarak.
Mehmet Bey, sokaklarda Evet’i destekleyen STK’lara ait devasa pankartlar var. Bu pankarlarda yazan kurum isimlerine baktığımızda Balkanlar Derneğinide okuyoruz. Bu pankartlar siz mi astınız veya onayınızla mı asıldı?
Bu asılan pankartlar konusunda bir onayımız yok. Asılan pankartlar bize sorulmuş veya vermiş olduğumuz bir onayla yapılmış bir iş değildir.
Sizin onayınız alınmadan asılan pankartlar konusunda Belediye ile yapmış olduğunuz bir görüşme oldu mu? Veya bir basın açıklaması
Hayır olmadı. Lakin tabiki görüşeceğiz, bunu asan muhtemelen Eyüp Belediyesidir. Onlarla da görüşeceğiz.
16 Nisan’da oransal olark nasıl bir sonuç çıkar sizce?
Oransal olarak tabiki anketleri takip ediyoruz. Şu anda kafa kafaya gidiyor. Bıçak sırtı gibi bir durum. Evet te çıksa Hayır da çıksa çok yakın değerlerde çıkacaktır diye düşünüyorum.
Başkanım bize bu imkanı tanıdığınız için bir daha öncelikle şahsınıza ve temsil ettiğiniz kurumunuza çok teşekür ederiz.
(Eyüp Flaş Haber Deniz SEVÜK)

http://eyupflashaber.com/

HİZMET VERDİĞİ GÖKTÜRK SOKAKLARINDA BAŞI DİK GEZEN BAŞKAN MUSTAFA GÜL

  EYÜP FLAŞ HABER / ALAETTİN ARSLAN HABERİ; EMEK VERDİĞİN SOKAKLARDA BAŞIN DİK GEZECEKSİN YIL …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER