EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / KURTLAR AHIRLARI BASTI ÇOK SAYIDA HAYVAN TELEF OLDU

KURTLAR AHIRLARI BASTI ÇOK SAYIDA HAYVAN TELEF OLDU

 

Kurtlar bu sefer yerleşik alana girerek ahırlardaki hayvanlara saldırarak parçaladı Hayvancılar şaşkın ne yapacaklarını ve dertlerini kime anlatacaklarını şaşırmış durumdalar.

EYÜPSULTAN KÖYLERİNİ KURTLAR BASMIŞ ÇOK SAYIDA HAYVAN TELEF OLMUŞTU. İstanbul’un kuzeyi Eyüpsultan’a bağlı Ağaçlı, Odayeri ve Çiftalan Köylerini basan kurtlar 3. Yılda 150 adet manda hayvanını telef etti. Telef olan hayvanları yerinde görüntüleyerek köylülerin şikayetlerini dinlemiştik.

Konuyu ilişkin Eyüpsultan Kaymakamı muhtar Cihan Şimşek’i arayarak bilgi almış olayın takipçisi olacağını söylemişti.

EYÜPSULTAN KÖYLERİNİ KURTLAR BASTI ÇOK SAYIDA HAYVAN TELEF OLDU

İstanbul’un kuzeyi Eyüpsultan’a bağlı Ağaçlı, Odayeri ve Çiftalan Köylerini basan kurtlar 3. Yılda 150 adet  manda hayvanını telef etti. Telef olan hayvanları yerinde görüntüleyerek köylülerin şikayetlerini dinledik.

İstanbul’un  günlük taze süt ihtiyacını karşılayan ve manda hayvanlarıyla bilinen köyler 3. Köprü ve yeni havalimanı yanısıra hafriyat atıkları yüzünden hayvanları otlattıkları meralar daralmış olmasına rağmen hayvancılıkla uğraşmaya zorda olsa devam ediyorlardı.

Milli Parklar Müdürlüğü tarafından üç yıl önce özel yetiştirilmiş küpeli kurtlar hayvanların otladıkları meralara salınmasıyla başlayan zararlar gittikçe çoğalmaya başlamış. Üç yıl önce salınan kurtlar her yıl çoğalarak yabanileşmesi ve doğada aç kalmaları yüzünden her gün 3, 5 hayvanı telef etmesiyle başlayan süreç gittikçe baş edilemez duruma gelmiş. Hayvana saldıran kurtları gören köylüler müdahale ettiğinde ise insanlara bile saldırdığını anlattıklarında ise durumun ciddiyetini ortaya koyuyor. Üstelik kurtlar hayvanı yerken bile görseniz elinizde tüfekle kurda ateş ederseniz ceza bile alıyorsunuz.

Muhtarlar konuyu bir yıl önce orman bakanına iletmişler, fakat ilgilenen olmadığından hayvanlar telef olmaya devam etmiş. Milli Parklar Müdürü  AHMET YAŞAR kameralı foto kapan kurarak meradaki kurtları toplayacağını belirtmiş fakat aradan bir yıl geçmesine rağmen ilgilenmediğinden dolayı kurtlar daha fazla çoğalmaya başlayınca baş edilemez hale gelmiş. Köylülerin anlattıkları bir başka tehlike ise, önümüzde yaz aylarında İstanbul halkı piknik yapmaya gelecek aç kalan kurtlar insanlara saldırırsa bunun sorumlusu kim olacak.

İNSANLARA SALDIRIRLARSA

Doğaya Kurt Yerine CEYLAN BIRAKSINLAR

Milli Parklar Müdürlüğünün bu yanlış uygulama kararını kimden ve niçin aldığı merak edilirken, anlaşılır gibi değil Kurtların doğaya ne gibi faydası olacak.. Halbuki Ceylan gibi hayvanlar bırakılsa hem doğaya hem de süt veren hayvanlar çoğalacak. Kurtlar yüzünden insanlar hayvanlarını yayılmaya götürmek ten korkuyorlar, yalnız kalmaktan, gece sürüleri dağda yatırmaktan korkuyorlar. Kurtları dağa bırakmaktansa yaban keçisi bıraksınlar, ceylan bıraksınlar faydalı hayvan bıraksınlar. Dağa bırakılan kurt kazancımızın ortağı olmuş artık. Doğaya bırakılan bu kurtlar yakın zamanda köy yakınlarına inip insanlara da saldırılarsa kimse şaşırmasın. Yetkililere bir kez daha sesleniyorum lütfen doğaya kurt bırakmayın”

KÖYDE HAYVANCILIK YAPANLAR

AYHAN ŞEKER; 18 TANE SÜT VEREN HAYVANIM TELEF OLDU.

Eskiden böyle bir şey yoktu doğal kurtlar vardı fakat hayvana hiç zarar vermezlerdi. Ama bu Milli Parklar Müdürlüğünün salmış olduğu kendi yetiştirdikleri kurtların bize verdiği zarar çok büyük. Özel yetiştirdikleri küpeli kurtları ormanlık alana ve meralara salıyorlar, Bu kurtlar 3 yıldan bu yana çoğalıp yabanileştiler, aç kaldıklarında ise mandıralarımıza bile saldırabiliyorlar. Ahırın önünden hayvanı parçalayıp yiyebiliyor. Bu durumda kurda zarar verme şansınız yok, çünkü kurdu vurmak yasak ispat edilirse para cezası alıyorsunuz. Yani süt veren hayvanın kurtlar kadar bile değeri yok artık. Benim 18 tane süt veren hayvanımı parçalayıp telef ettiler. Yarın bu kurtlar ormana piknik yapmaya gelen İstanbul halkına saldırırsa bunun hesabını kim verecek merak ediyorum.

BÜLENT BALCI;

HAYVAN MERADA DOĞURURKEN KURTLAR YEDİ Hayvanım merada kaybolmuştu aramaya çıktığımızda kurtlar tarafından parçalanıp telef olduğunu gördük. Üstelik hayvan gebeydi,  karnındaki yavruyu bile parçalamışlar.

SÜT VEREN HAYVANLARA İZİN YOK, KURTLARA İZİN VAR

Odayeri Muhtarı Cihan ŞİMŞEK; Milli Parklar Müdürlüğü tarafından özel yetiştirİlmiş kulakları küpeli kurtlar yaklaşık civar köylerimizle beraber 150 manda hayvanımızı parçalayıp telef etti.

Muhtar Cihan ŞİMŞEK; “Bizim halimiz ortada Milli Parklardan geldiler kameralar kurdular baş edemediler, benim 10 gün içinde 5 hayvanımı kurtlar parçalayarak telef etti. Derdimizi kime anlatacağız bilemiyoruz, biz hayvancılar, Ağaçlı, Akpınar,  Çiftalan,  Odayeri  köyü olarak şaşkınız. Bunlar Milli Parklar Müdürlüğü tarafından ormana salınmış kurtlar, 4 yıl önce ormanlık alana saldıkları kurtlar çoğalarak yabanileşmiş duruma geldi, bunlar zaman zaman insanlara da saldırmaya başladılar, köyün yerleşik alanına bile gelerek Gözümüzün önünde  hayvanlarımızı parçalayıp öldürüyorlar. Kurtları görüp kovalamaya çalıştığınızda size saldırabiliyorlar, bu durumda siz canınızı korumak için kurda zarar verdiğinizde cazai işlem başlatılıyor. Fakat hayvanlarımızı telef eden kurtlar ve bu kurtları koruyan ve kollayanlar hakkında cezai işlem yapılmıyor. Kurtlar bir  yıl içinde saydığım 4 köyde sadece 150 adet hayvanımızı parçalayıp telef etmiş ve yetkililer buna seyirci kalmışlardır. Bu kurtlar ormana salma küpeli  kurtlar , Bir toplantı esnasında Milli Parklar Müdürü Ahmet Yaşar Yıldız geldi derdimizi anlattık, ve bize verdiği cevap ise bizim saldığımız kurtlar değil diyerek inkar  edince, bizde kameralar kurulsun gerçek ortaya çıksın, dedik, fakat kurulan kameralar incelendiğinde acı gerçek ortaya çıktı ve Müdür suçunu itiraf etmek zorunda kaldı. Bize söz vererek kurtları yakın zamanda toplayacağını söyledi , ve aradan 8 ay geçti halen toplanmadı üstelik 8 ay içinde 40  hayvanımız daha telef oldu. Asıl sorun önümüzde yaz mevsimi geliyor insanlar buralara pikniğe gelecek hayvanları parçalayan kurtlar insanlara ne yapmaz, köyün girişinde arkadaşımıza saldıran kurtlar piknik alanlarında yalnız buldukları insanlara zarar verirse bunun sorumlusu kim olacak. Buradan yetkililere sesleniyoruz eyvah demeden önce acilen önlem alınsın.

MUSTAFA SAKALLI; BİZE KURT HAYVANI YERKEN KAMERAYA ÇEKİN DİYORLAR.

Milli Parklar bize,  kurtlar  hayvanı yerken kameraya çekin diyorlar, Düşünebiliyormusunuz aklımızla dalga geçiliyor, 300,500 kiloluk bir hayvanı tek başına parçalayıp yiyen bir kurdun yanına yaklaşıp kameraya çekmek  akıl işimi. Bunun anlamı artık siz hayvancılık yapmayın, bırakın gidin demek.

NECMİ AKAR

18 Hayvanım kurtlar tarafından parçalanıp telef oldu.

Ağaçlı Köyü sakinlerinden Necmi Akar  18 adet hayvanım kurtlar tarafından parçalanıp telef oldu 18 tane hayvan demek 180 TL demek, daha ne kadar dayanabilirim, Burada artık hayvancılık yapmayın, çekip gidin, demek isteniyor, Kurtlara verilen değer Manda ve İnek hayvanlarına verilmiyor. Milli Parklar Müdürlüğü tarafından özel yetiştirilmiş kurtlar hayvanların otladığı meralara salınıyor, bu kurtlar gittikçe çoğalıp yabanileşiyor, artık dayanacak gücümüz kalmadı. Orman Bakanı geldi bizim derdimizi dinledi ve Milli Parklar Müdürüne talimat vererek kurtların yakalanıp bu alandan çıkarılmasını söyledi. Kameralı kapan kurdular  fakat aradan 1 yıl geçmesine rağmen kimse ilgilenmedi, üstelik bir yıl içinde telef olan hayvan sayımız arttı. Bu kurtların doğaya ne gibi faydası olacağını anlamıyorum, Domuzları yemeleri için saldıkları söyleniyor ama maalesef bir tane bile domuz yemediler bizim gözümüz gibi besleyip koruduğuuz hayvanlarımızı yediler.

http://eyupflashaber.com/

GÖKTÜRK MEYDANINA YAKIŞIR ATATÜRK BÜSTÜNÜ GERİ İSTİYORUZ

    GÖKTÜRK MEYDANINA ATATÜK BÜSTÜ İSTİYORUZ Eyüpsultan’a bağlı Göktürk meydanına hemen şimdi tam zamanı …

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER