EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER
Anasayfa / Eyüpsultan haberleri / Çapa’nın Hasdal’daki inşaatı neredeyse durdu

Çapa’nın Hasdal’daki inşaatı neredeyse durdu

 

Çapa’nın Hasdal’daki inşaatı neredeyse durdu

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, İÜ Çapa Tıp Fakültesi’nin taşınacağı Hasdal’daki yeni kampüs inşaatının ödenek yokluğundan ilerlemediğini ileri sürdü.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir

İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi’nin Hasdal’daki yeni kampüsünün ilk etabının 2023’te bitirileceği açıklandı. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, inşaatın durma noktasına geldiğini söyleyerek gerekçe olarak inşaata ödenek aktarılmamasını işaret etti.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, İÜ Çapa Tıp Fakültesi’nin taşınacağı Hasdal’daki yeni kampüs inşaatının neredeyse durma noktasına geldiğini belirterek, “Mevcut fakülte binaları deprem riski ile karşı karşıya ancak, fakültenin yeni binasının inşaatı yıllardır bitirilemiyor. Çünkü ödenek durdu”

Emir, binalarında çatlaklar oluşan ve deprem riski nedeniyle taşınması gündeme gelen İÜ Tıp Fakültesi’nin son durumuna ilişkin TBMM’ye yazılı soru önergesi sundu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle önerge sunan Emir, Tıp Fakültesi’nin yeni binası için 2017’de yeni bir proje başlatıldığını söyledi. Sağlık Bakanı Koca’nın geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, “Çapa’nın Hasdal Kampüsü inşaatı hızlandırılıp faaliyete geçirilecek” dediğini de anımsatan Emir, buna karşın yeni inşaata yönelik ödeneğin durduğu iddiasında bulundu.

‘BİTMEYEN KABA İNŞAAT İÇİN FİRMAYA ÖDEME YAPILDIĞI İDDİALARI VAR’

Emir, sor önergesinde şu ifadeleri kullandı: “İÜ Çapa Tıp Fakültesi’nin Hasdal’a taşınması 2017 yılında planlanmış ve arazi tahsisi yapılmıştı. İnşaat projesi de 2020 yılında hazırlandı ve aynı yıl inşaata başlandı. İnşaat ihalesi de yine tanıdık isimlerden birine, Kolin İnşaat’a verildi. İhale yapıldığında hastanenin acil poliklinikler ve yoğun bakım ünitelerinin yer alacağı ilk etabının 2023 yılında bitirileceği açıklanmıştı. İkinci etapla birlikte projenin tamamı da 2025 yılında bitirilecekti. Ancak şu an itibariyle hastanenin kaba inşaatının dahi bitirilemediğini görüyoruz. Ve neredeyse inşaat durma noktasına geldi. Çünkü, ödenek durma noktasına geldi. Bakanlık ödenek tahsis edemeyince inşaat da ilerleyemiyor. Üstelik bitmeyen kaba inşaat için firmaya ödeme yapıldığı iddiaları da bize ulaşıyor. Bakanlık, bu iddialara da açıklık getirmeli. Bir yandan İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi binaları deprem riskiyle karşı karşıya ve taşınmaları gerekiyor. Ancak yıllar önce başlanan inşaat şu anda neredeyse ilerlemiyor. Şehir hastaneleri için bir çırpıda milyarlarca TL’lik kaynaklar aktaran iktidar, söz konusu kamu hastaneleri olunca kaynak bulamıyor. Çünkü burada rant olmadığını biliyorlar.” Alaettin ARSLAN EYÜPFLAŞHABER

 

http://eyupflashaber.com/

KALİTELİ HİZMET / DOĞRU ADAY !

EYÜP GÜZELTEPE MAHALLESİ KALİTELİ VE DOĞRU ADAYA KAVUŞACAK. BU NOKTADA DOĞRU ADAY !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EYÜP YEREL BASIN EYÜP FLAŞ HABER